close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight

Derfor er Arla Latte Art® specialmælk perfekt til kaffe

Maria Glantz fra Lunds Tekniska Högskola i Sverige har undersøgt, hvad der skaber en god mælk til opvarmning og brug i kaffe. Blandt resultaterne er, at jo mere fedt en mælk indeholder, desto mindre skummer den. Proteiner stabiliserer skummet, og når mælken varmes kraftigt, forlænges holdbarheden af skummet.

På baggrund af denne viden og i et samarbejde med en række af verdens førende baristaer, har Arla Foods udviklet den Arla Latte Art® specialmælk til kaffe, som findes i to versioner.

Arla Latte Art® 2,6% har et proteinindhold på 3,8 g pr. 100 g, mens varianten med kun 0,9% fedt indeholde 4,0 g protein pr. 100 g. Arla Latte Art® 2,6% er et alternativ til sødmælk, men med 25% mindre fedt.

Arla Latte Art® 0,9% opfylder ønskerne fra de mange kaffeentusiaster, der går efter en fyldig mælk, men med et lavt fedtindhold. Den indeholder 74% mindre fedt end sødmælk.

Begge varianter har en ren og fin smag af mælk og en fløjlsagtig mundfylde, der spiller rigtig, godt sammen med kaffen. Skummet er tæt med små, fine bobler, der holder længe, så det er nemt at tegne mønstre i mælken.

Sammen med guldmedaljevinderen i Barista Danmark 2015, Søren Stiller Markussen, har Arla lavet en række film, der viser, hvordan du laver perfekte mønstre med Arla Latte Art®.

God fornøjelse med din egen Latte Art.

Tulipan
Rosetta
Taj Mahal
Bjørnen