arrow-left arrow-right eco icon-buttericon-cheeseicon-close icon-packageicon-freeze icon-global-nav icon-info icon-keyhole arrows-64px-outline-1_tail-leftCreated with Sketch. icon-milkicon-package icon-place icon-play arrows-64px-outline-1_tail-rightCreated with Sketch. icon-share icon-temp icon-timeicon-weight kolinarisk kolinarisk-text logo-footer logo-footer logo-kolinarisk

Mejeristisk inspiration til dit menukort i bedste kokkestil fra KO til KOK

Gå op i røg

Kopiér link

Sæt røg-signaler på dit menukort
Røg på menuen sender signaler om nye, sansepirrende og smagstætte oplevelser. Derfor opfordrer vi til at sætte ”røg i køkkenet” og gå all-in ved at eksperimentere med din smoke-gun, din røg-hat, røge-ovn eller hvad du har til rådighed på udstyrsfronten. Hvorfor ikke lade dine gæster få ekstra fornøjelse af alle de røgdelikate, smagsintense og teksturændrende mirakler, der opstår, når fx skimmeloste, vagtelæg, friskost, salt eller fløde rammer dit røgeri?

Tjek her de 4 kulinariske røgtip:

Gør røgeosten hjemmegjort
Vi tror du vil elske at få opskriften, der på bedste vis minder om den fynske røgeost fra Thrane. Røgeost er røget friskost, lavet på sødmælk, der syrnes med en anelse kærnemælk. Ostemassen afdrypper langsomt uden pres, den tilsættes salt, hvorefter den formes og bliver halm-røget på begge sider. 

arla-kolinarisk-roget-hvid-dameRøg din ost
Med hvide skimmeloste som Den Hvide Dame, Gnalling og Castello® Økologisk Brie, i en røget version giver du sanseoplevelsen et ekstra røg-spark. De er perfekt røget efter 5-7 minutter på en røg-hat som her.  

arla-kolinarisk-roget-vagtelaegSæt røgsmag på vagtelæg
Røget vagtelæg kan være en fræk starter, en hapser, forret eller appetizer, naturligvis serveret med dejligt smør og godt brød. 

arla-kolinarisk-roeget-floede-med-peberrodServer ”røg med røg på”
Røget fløde er et eksempel på, hvordan fløde, vha. en smoke-gun kan smagsdrejes på en helt ny og overraskende måde. Fx når den som her, røges, smagsættes med peberrod og serveres i en dobbeltrøget version sammen med røget fisk. 

arla-kolinarisk-orred-med-roeg-nuancer

Sæt mejeristisk håndværk på menuen – fyldt med KO'linarisk fokus, originalitet, personlighed og karakter

Misobagt sandart med porrecreme og shiitake svampe

Kopiér link

Enkle, friske råvarer med japansk islæt. Sandart i portionsstykker får en dejlig salt smag, når de vakuumeres med brunet miso-smør og citronsaft inden tilberedning i ovn. Fritér strimler af porre gyldne i smør. Anret sandart med soyaindkogte shiitake svampe, smørstegt agurk og champignon snittet på mandolinjern sammen med en dejlig syrlig porrecreme i sifon. Top retten med sprøde, friterede porrestrimler.

Hakkedrenge med Karl Johanskum, shimeji-svampe og jordskokke-chips

Kopiér link

Husmandskost anno 2018. Giv hakkebøffen et saftigt pift med revet æble, daggammelt brød opblødt i mælk og æg og smørsteg bøfferne. Anret med grillede japanske shimeji svampe, syltede og ristede jordskokker med syret, cremet skum lavet på Karl Johan svampe, kartofler og skalotteløg og slut af med jordskokke-chips.

Rullesteg med ingefær og grønt

Kopiér link

Rullesteg med ingefær og grønt

Smagsæt indersiden af slaget med en paste lavet på fint strimlet ingefær rørt med ovn-ristet hvidløg og hvidløgsolie.

Pensel med en glace kogt på karameliseret sukker, soja, sake og mirin. Glacen giver en sprød og smagfuld skorpe, som i selskab med pasten fuldender smag og aroma.

Perfekt til alt garniture men prøv fx smørstegt persillerod, bønner og en dejligt cremet ærtepuré rørt på creme fraiche.

Smør-fermenteret bøf

Kopiér link

Modnet og mørnet i 60 dage i røget økologisk smør som smagssætter.