arrow-left arrow-right eco icon-buttericon-cheeseicon-close icon-packageicon-freeze icon-global-nav icon-info icon-keyhole arrows-64px-outline-1_tail-leftCreated with Sketch. icon-milkicon-package icon-place icon-play arrows-64px-outline-1_tail-rightCreated with Sketch. icon-share icon-temp icon-timeicon-weight kolinarisk kolinarisk-text logo-footer logo-footer logo-kolinarisk

Mejeristisk inspiration til dit menukort i bedste kokkestil fra KO til KOK

Gå op i røg

Kopiér link

Sæt røg-signaler på dit menukort
Røg på menuen sender signaler om nye, sansepirrende og smagstætte oplevelser. Derfor opfordrer vi til at sætte ”røg i køkkenet” og gå all-in ved at eksperimentere med din smoke-gun, din røg-hat, røge-ovn eller hvad du har til rådighed på udstyrsfronten. Hvorfor ikke lade dine gæster få ekstra fornøjelse af alle de røgdelikate, smagsintense og teksturændrende mirakler, der opstår, når fx skimmeloste, vagtelæg, friskost, salt eller fløde rammer dit røgeri?

Tjek her de 4 kulinariske røgtip:

Gør røgeosten hjemmegjort
Vi tror du vil elske at få opskriften, der på bedste vis minder om den fynske røgeost fra Thrane. Røgeost er røget friskost, lavet på sødmælk, der syrnes med en anelse kærnemælk. Ostemassen afdrypper langsomt uden pres, den tilsættes salt, hvorefter den formes og bliver halm-røget på begge sider. 

arla-kolinarisk-roget-hvid-dameRøg din ost
Med hvide skimmeloste som Den Hvide Dame, Gnalling og Castello® Økologisk Brie, i en røget version giver du sanseoplevelsen et ekstra røg-spark. De er perfekt røget efter 5-7 minutter på en røg-hat som her.  

arla-kolinarisk-roget-vagtelaegSæt røgsmag på vagtelæg
Røget vagtelæg kan være en fræk starter, en hapser, forret eller appetizer, naturligvis serveret med dejligt smør og godt brød. 

arla-kolinarisk-roeget-floede-med-peberrodServer ”røg med røg på”
Røget fløde er et eksempel på, hvordan fløde, vha. en smoke-gun kan smagsdrejes på en helt ny og overraskende måde. Fx når den som her, røges, smagsættes med peberrod og serveres i en dobbeltrøget version sammen med røget fisk. 

arla-kolinarisk-orred-med-roeg-nuancer

Sæt mejeristisk håndværk på menuen – fyldt med KO'linarisk fokus, originalitet, personlighed og karakter

Grydesmelt dit smør

Kopiér link

Grydesmelt dit smør og garner med Kry og Havgus

Her får du et tip til at forny din smørsauce ved at give ekstra ostefylde og smeltende effekt af Kry og Havgus fra Unika serien. Passer perfekt til kartofler og andre af årstidens garniturer.

BOOST dine BÆR

Kopiér link

Når du har sanket dine sensommer-bær, skal de ofte smagsbalanceres, før de præsenteres som små himmerigsmundfulde. Og her spiller fx fløde, mælk og surmælksprodukter en særlig æstetisk og sensorisk rolle. For det går bare op i en højere enhed, når højrøde og ofte sød-syrlige bær, rammes af de flødefarvede, smags-milde og blide kontraster. Vi elsker bare smagen af bær-desserter, der følger årets gang!

Her får du 3 tip til at booste dine bær.
Kald det bare
”Det Sure med det Bløde”:

Gør det ekstra-cremet og mundfyldigt
Her tipper vi dig til at dræne og flødevende Unika Ymer, inden den fx smagsløfter en stikkelsbærkompot, der er sprødsat med crumble.

Gå luftigt til værks
Brug fx Unika Ymer og Unika Creme fraiche 48% i en luftig kombination, så det nemt kan bære et flor af flotte sensommerbær – fx som her på en marengsbagt pavlova.

Syresæt dine bær-fromager
Her har vi fx gjort fromagen en anelse mere syrlig ved at blande Unika Ymer og Unika Fløde 50% for at give fromagen et syrligt touch, der ligger godt i munden sammen med de friske hindbær.

Hjemmegjort mejeri

Kopiér link

Tendensen er klar. Flere og flere dyrker det hjemmegjorte, det håndsatte og det selvproducerede på menukortet. DIY – Do-It-Yourself. Noget mejeri er nemmere at gå til end andet, men med et osteklæde, gode råvarer og et termometer ved hånden, kan du komme rigtig langt med små, naturlige ”mejeri-nørde-rier”!Dyk ned i DIY stilen og smagsudtryk efter dit kokke-temperament. 

Lav din egen MASCARPONE
Med Arla Unika Double Cream 50%, citron og et osteklæde, kan du nemt lave hjemmelavet mascarpone.

Arla® Latte Art® - nu økologisk

Kopiér link

Kaffenydelse betyder også mere ansvar i koppen, og derfor lancerer vi nu Arla® Latte Art® ØKO 2,6% økologisk barista-mælk.