arrow-left arrow-right eco icon-buttericon-cheeseicon-close icon-packageicon-freeze icon-global-nav icon-info icon-keyhole arrows-64px-outline-1_tail-leftCreated with Sketch. icon-milkicon-package icon-place icon-play arrows-64px-outline-1_tail-rightCreated with Sketch. icon-share icon-temp icon-timeicon-weight kolinarisk kolinarisk-text logo-footer logo-footer logo-kolinarisk

Mejeristisk inspiration til dit menukort i bedste kokkestil fra KO til KOK

Gå op i røg

Kopiér link

Sæt røg-signaler på dit menukort
Røg på menuen sender signaler om nye, sansepirrende og smagstætte oplevelser. Derfor opfordrer vi til at sætte ”røg i køkkenet” og gå all-in ved at eksperimentere med din smoke-gun, din røg-hat, røge-ovn eller hvad du har til rådighed på udstyrsfronten. Hvorfor ikke lade dine gæster få ekstra fornøjelse af alle de røgdelikate, smagsintense og teksturændrende mirakler, der opstår, når fx skimmeloste, vagtelæg, friskost, salt eller fløde rammer dit røgeri?

Tjek her de 4 kulinariske røgtip:

Gør røgeosten hjemmegjort
Vi tror du vil elske at få opskriften, der på bedste vis minder om den fynske røgeost fra Thrane. Røgeost er røget friskost, lavet på sødmælk, der syrnes med en anelse kærnemælk. Ostemassen afdrypper langsomt uden pres, den tilsættes salt, hvorefter den formes og bliver halm-røget på begge sider. 

arla-kolinarisk-roget-hvid-dameRøg din ost
Med hvide skimmeloste som Den Hvide Dame, Gnalling og Castello® Økologisk Brie, i en røget version giver du sanseoplevelsen et ekstra røg-spark. De er perfekt røget efter 5-7 minutter på en røg-hat som her.  

arla-kolinarisk-roget-vagtelaegSæt røgsmag på vagtelæg
Røget vagtelæg kan være en fræk starter, en hapser, forret eller appetizer, naturligvis serveret med dejligt smør og godt brød. 

arla-kolinarisk-roeget-floede-med-peberrodServer ”røg med røg på”
Røget fløde er et eksempel på, hvordan fløde, vha. en smoke-gun kan smagsdrejes på en helt ny og overraskende måde. Fx når den som her, røges, smagsættes med peberrod og serveres i en dobbeltrøget version sammen med røget fisk. 

arla-kolinarisk-orred-med-roeg-nuancer

Sæt mejeristisk håndværk på menuen – fyldt med KO'linarisk fokus, originalitet, personlighed og karakter

Grillet hjertesalat med grønne asparges, broccoli, syltede løg og peberrodscreme

Kopiér link

Giv dine gæster en ny salatoplevelse. Grill salatblade, broccolibuketter og asparges penslet med brunet smør. Det syrlige matcher det søde - når broccolipuréen med citron møder de søde, syltede løg. Retten får tekstur med samspil af knas fra poppede quinoa og peberrodscreme.

Ørredfilet med sprød butter crumble og spidskål

Kopiér link

En harmonisk ret med blød tekstur. Ørreden får en dejlig nøddeagtig smag, når den pensles og afbages med brunet smør. De søde noter fra spidskålen, der er brunet i smør med lys sirup, matcher fint til ørred og kartoffelpuré rørt med smør og smagsat med mælk kogt med ristede kartoffelskræller. Anret med forårsløg, drys af butter crumble og krydderurter.

Sank-selv og bob-en-ost

Kopiér link

Top-restauranter og slotte dyrker, sanker og botaniserer i stor stil. Den botaniske revolution har længe været et naturligt islæt i restauranters kompositioner af tallerkener og menuer.

Men hvad med ost og mejeri? Kan det også få herbal-vibes og aromatisk iscenesættelse?

Selvfølgelig!

Lad os gå lige til råvaren, gå all-in på at styrke sanserne og give gæsten noget ekstra at gå på opdagelse i.

Her får du et par ”botaniske tips” til at skabe glæde for gæsten og til gavn for diversiteten på menuen.

Tre botaniske tips til kortet

Tip 1: Ymerkugler i olie

Brug Arla Unikas ymerkugler som øjenåbner og som `diy-mozzarella´ med purløg eller vild ramsløg.

Med deres balancerede syreprofil er de perfekte til at løfte dine side-dishes. Og så går de godt til lacto-vegetariske retter, sprøde salater og rimmet fisk. 

Find opskriften på ymerkugler her.

 

Tip 2: Skab nærvær og terroir

Rør eller rul f.eks. Arla Pro cream cheese sammen med lavendel, geranium, vild timian, engsyre, strandurt, enebær eller hvad du nu kan sanke i nærmiljøet.

Så kan du sætte terroir, smag og årstid på egne varianter af botaniske oste.

Tip 3: Bob en Brie

Overdæng en Castello® Organic Brie med rigelige mængder af spiselige urter og blomster.

Lad brien få et iltfrit aromabad i et par dage, så den kan absorbere alle aromatiske noter, inden den serveres sammen med flydende honning nektar.

På den måde kan du lade blomsten, osten og bien flyve direkte ind på menukortet, som en sensorisk hilsen fra naturen.

Se mere på vores instagramprofil @arlakolinarisk – og se hvad kokkene leger med. 

 

Smør-fermenteret bøf

Kopiér link

Modnet og mørnet i 60 dage i røget økologisk smør som smagssætter.