arrow-left arrow-right eco icon-buttericon-cheeseicon-close icon-packageicon-freeze icon-global-nav icon-info icon-keyhole arrows-64px-outline-1_tail-leftCreated with Sketch. icon-milkicon-package icon-place icon-play arrows-64px-outline-1_tail-rightCreated with Sketch. icon-share icon-temp icon-timeicon-weight kolinarisk kolinarisk-text logo-footer logo-footer logo-kolinarisk

Mejeristisk inspiration til dit menukort i bedste kokkestil fra KO til KOK

Mælk!

Kopiér link

Mange gør mere og mere ud af morgenkortet og har morgenmad to go.

Proteinshakes og ingefærshots er her meget populære, frisklavet fra bunden og gør sæsonrelevante.

Mælk er ideel som basis for morgenkvikkende shakes, smoothies, shots og chock og kan nemt smagsættes efter naturens årstider med fx ingefær, lakrids, kardemomme, friske bær, havtorn – både to go, ved tallerkenservering og på brunchbuffeter. 

Tips

Et iskoldt glas mælk bør naturligvis altid være at finde på din børnemenu.

Sæt mejeristisk håndværk på menuen – fyldt med KO'linarisk fokus, originalitet, personlighed og karakter

Ostesnacks dine gæster husker

Kopiér link

Trenden gourmet-grazing er over os. Sæt æstetik, tekstur og gæsteforkælelse i højsædet og skab oplevelsesrige mundfulde og delevenlige oste-snacks. 

Du kan gøre det sprødt, du kan gøre det krads, eller du kan overraske med røg og andre snack-eksperimenter med høj gæsteinvolvering.

Vi dykker ned i snackkurven og giver dig inspiration til gastronomiske snacks, dine gæster husker.

Tre snacks med stærk karakter

Skab endnu mere personlighed, smag og snack-dna med KRY®, CASTELLO® og HAVGUS® fra Arla Unika.

I køkkenet kan du ryge en brie, smelte en hel ost og fritere et løg, mens du på menukortet introducerer og iscenesætter snack-trioen som:

  • Den smeltesprøde
  • Den forrygende
  • Den blomstrende snack

Enkelt, lækkert og helt i særklasse.

Du får opskrifter på de tre oste-snacks her:

Den smeltesprøde oste-snack

 

Giv dine gæster en fantastisk smags- og teksturoplevelse med de mundrette oste-kugler lavet på Kry – den økologiske råmælkeost fra Arla Unika.

Lyntjek opskriften her:

PANKO-KRY i snack-version

175 g KRY®

1 dl varm fond

1 tsk majsmel

1 grøn jalapenos

0,75 dl hvedemel

1 æg 0,75 dl panko

0,5 dl polenta

Olie til fritering

Riv osten fint og bland med majsmel. Hak jalapenos. Kom ost og jalapenos i den varme fond og lad det smelte sammen. Kom blandingen på køl i ca. 3-4 timer. Rul massen til kugler og paner dem i mel blandet med salt og peber. Vend dem i æg og til sidst i en blanding af polenta og panko. Fritér til de er gyldenbrune og strø med salt inden servering.

Den forrygende oste-snack

 

Sæt briens ilddåb på kortet:

Kom osten i et serveringsvenligt og ildfast fad, så den ikke løber ud. Ryg osten over hø og flis ved 110 grader i ca. 30-40 minutter. Eller brug en røg-gryde som her. Lad osten køle af og servér f.eks. sammen med friske jordbær. Tjek smagsnaturen på CASTELLO ØKOLOGISK BRIE her.

Den blomstrende oste-snack

 

SMELTET HAVGUS® TIL FRITERET LØG (på HAVGUS fra Arla Unika®)

”Den Blomstrende”

Friteret løgblomst med smeltet HAVGUS®

2 løg

2 dl hvedemel

2 æg

1 dl mælk

Salt og peber

Olie til fritering

Smeltet Havgus®:

15 g smør

1 tsk. hvedemel

3 dl mælk

1 tsk. chipotle-paste

200 g Havgus®

Pil løgene men bevar roden. Skær et par kryds i løgene – uden at skære helt igennem. Krydr melet med salt og peber. Pisk æg og mælk sammen. Vend forsigtigt løgene i melet og derefter i æggeblandingen. Vend det igen i melet og fritér forsigtigt med løgsnittet nedad. Vend efter ca. 2 minutter og fritér i yderligere 7-8 minutter til det er brunt og sprødt. Afdryp og salt løgene. Smeltet Havgus: Smelt smørret og rør melet i. Pisk mælk i og lad det koge sammen til en hvid sauce. Riv Havgus® i saucen og lad det smelte. Tilsæt chipotle og smag til med salt og peber. Retten serveres varm.

Grydesmelt dit smør

Kopiér link

Grydesmelt dit smør og garner med Kry og Havgus

Her får du et tip til at forny din smørsauce ved at give ekstra ostefylde og smeltende effekt af Kry og Havgus fra Unika serien. Passer perfekt til kartofler og andre af årstidens garniturer.

BOOST dine BÆR

Kopiér link

Når du har sanket dine sensommer-bær, skal de ofte smagsbalanceres, før de præsenteres som små himmerigsmundfulde. Og her spiller fx fløde, mælk og surmælksprodukter en særlig æstetisk og sensorisk rolle. For det går bare op i en højere enhed, når højrøde og ofte sød-syrlige bær, rammes af de flødefarvede, smags-milde og blide kontraster. Vi elsker bare smagen af bær-desserter, der følger årets gang!

Her får du 3 tip til at booste dine bær.
Kald det bare
”Det Sure med det Bløde”:

Gør det ekstra-cremet og mundfyldigt
Her tipper vi dig til at dræne og flødevende Unika Ymer, inden den fx smagsløfter en stikkelsbærkompot, der er sprødsat med crumble.

Gå luftigt til værks
Brug fx Unika Ymer og Unika Creme fraiche 48% i en luftig kombination, så det nemt kan bære et flor af flotte sensommerbær – fx som her på en marengsbagt pavlova.

Syresæt dine bær-fromager
Her har vi fx gjort fromagen en anelse mere syrlig ved at blande Unika Ymer og Unika Fløde 50% for at give fromagen et syrligt touch, der ligger godt i munden sammen med de friske hindbær.

Smør-fermenteret bøf

Kopiér link

Modnet og mørnet i 60 dage i røget økologisk smør som smagssætter.