arrow-left arrow-right eco icon-buttericon-cheeseicon-close icon-packageicon-freeze icon-global-nav icon-info icon-keyhole arrows-64px-outline-1_tail-leftCreated with Sketch. icon-milkicon-package icon-place icon-play arrows-64px-outline-1_tail-rightCreated with Sketch. icon-share icon-temp icon-timeicon-weight kolinarisk kolinarisk-text logo-footer logo-footer logo-kolinarisk

Mejeristisk inspiration til dit menukort i bedste kokkestil fra KO til KOK

Næsen i skyr

Kopiér link

Skyr og drænet græsk yoghurt er mættende og proteinrig og fyldt med god tekstur, der giver optimal mundfylde.

Det er sikre morgenhit, der serveres i små glas med farveflotte coulis, men er ligeså velegnet til at give volumen og lethed til dressinger, kolde saucer, aioli, mayo og kryddersatte snackdip.

Sæt mejeristisk håndværk på menuen – fyldt med KO'linarisk fokus, originalitet, personlighed og karakter

Rabarber med kokkeånd

Kopiér link

Endelig – så er det rabarbertid!
Og det er netop NU du skal udnytte den smagsgevinst, der er ved de danskrøde, lange og lækre stilke, som på flotteste kan sætte sit præg på forårets og forsommerens menukort!

Hvad siger du fx til en Rabarber-Fromage, en iskold og cremet Rabarber-Dessert eller en sifon-blød Kefirfløde, der står flot på syltede rabarber og jordbær? 

Rabarber er køkkenhave-vidunderet, der med sin forfinede sød-sure og smagsmilde karakter, kan smagsdreje og løfte fx fromager, iscremer, sifonfløder og ikke mindst menukortets oste…

Tjek de 3 små rabarber-tip ud her: 

arla-kolinarisk-rabarberfromage-med-hybenrosegeleRabarberfromage med hybenrosengelé
Lav din fromage på fløde og rabarbersaft. Top op med gelé af hybenroser. Snart blomstrer hybenrosen, og du kan lave den skønneste gelé af sukker, vanilje, citron og hybenroseblade i massevis. Hybenrosegelé kan som her bruges som en blomstrende og farverig top på en rabarberfromage, eller den kan serveres sammen med smagstætte Unika oste. 

Sifonsat kefirfløde på syltede rabarber
Kom fløde, kefir og vanilje i en sifon. Server den iskold fx på sommersyltede rabarber, jordbærskiver og marengs. Det giver tilsammen et ”friskt, sprødt og rundt” smagsindtryk.

arla-kolinarisk-iscreme-rabarberstrimlerIscreme på sprøde rabarber med hvid chokolade
Rør en iscreme af cremefraiche 38%, piskefløde, vanilje, æggeblommer og rørsukker. Server den på sprødristede, syltede rabarberstrimler og drys med knust, brændt hvid chokolade.

Ostesnacks dine gæster husker

Kopiér link

Trenden gourmet-grazing er over os. Sæt æstetik, tekstur og gæsteforkælelse i højsædet og skab oplevelsesrige mundfulde og delevenlige oste-snacks. 

Du kan gøre det sprødt, du kan gøre det krads, eller du kan overraske med røg og andre snack-eksperimenter med høj gæsteinvolvering.

Vi dykker ned i snackkurven og giver dig inspiration til gastronomiske snacks, dine gæster husker.

Tre snacks med stærk karakter

Skab endnu mere personlighed, smag og snack-dna med KRY®, CASTELLO® og HAVGUS® fra Arla Unika.

I køkkenet kan du ryge en brie, smelte en hel ost og fritere et løg, mens du på menukortet introducerer og iscenesætter snack-trioen som:

  • Den smeltesprøde
  • Den forrygende
  • Den blomstrende snack

Enkelt, lækkert og helt i særklasse.

Du får opskrifter på de tre oste-snacks her:

Den smeltesprøde oste-snack

 

Giv dine gæster en fantastisk smags- og teksturoplevelse med de mundrette oste-kugler lavet på Kry – den økologiske råmælkeost fra Arla Unika.

Lyntjek opskriften her:

PANKO-KRY i snack-version

175 g KRY®

1 dl varm fond

1 tsk majsmel

1 grøn jalapenos

0,75 dl hvedemel

1 æg 0,75 dl panko

0,5 dl polenta

Olie til fritering

Riv osten fint og bland med majsmel. Hak jalapenos. Kom ost og jalapenos i den varme fond og lad det smelte sammen. Kom blandingen på køl i ca. 3-4 timer. Rul massen til kugler og paner dem i mel blandet med salt og peber. Vend dem i æg og til sidst i en blanding af polenta og panko. Fritér til de er gyldenbrune og strø med salt inden servering.

Den forrygende oste-snack

 

Sæt briens ilddåb på kortet:

Kom osten i et serveringsvenligt og ildfast fad, så den ikke løber ud. Ryg osten over hø og flis ved 110 grader i ca. 30-40 minutter. Eller brug en røg-gryde som her. Lad osten køle af og servér f.eks. sammen med friske jordbær. Tjek smagsnaturen på CASTELLO ØKOLOGISK BRIE her.

Den blomstrende oste-snack

 

SMELTET HAVGUS® TIL FRITERET LØG (på HAVGUS fra Arla Unika®)

”Den Blomstrende”

Friteret løgblomst med smeltet HAVGUS®

2 løg

2 dl hvedemel

2 æg

1 dl mælk

Salt og peber

Olie til fritering

Smeltet Havgus®:

15 g smør

1 tsk. hvedemel

3 dl mælk

1 tsk. chipotle-paste

200 g Havgus®

Pil løgene men bevar roden. Skær et par kryds i løgene – uden at skære helt igennem. Krydr melet med salt og peber. Pisk æg og mælk sammen. Vend forsigtigt løgene i melet og derefter i æggeblandingen. Vend det igen i melet og fritér forsigtigt med løgsnittet nedad. Vend efter ca. 2 minutter og fritér i yderligere 7-8 minutter til det er brunt og sprødt. Afdryp og salt løgene. Smeltet Havgus: Smelt smørret og rør melet i. Pisk mælk i og lad det koge sammen til en hvid sauce. Riv Havgus® i saucen og lad det smelte. Tilsæt chipotle og smag til med salt og peber. Retten serveres varm.

Grydesmelt dit smør

Kopiér link

Grydesmelt dit smør og garner med Kry og Havgus

Her får du et tip til at forny din smørsauce ved at give ekstra ostefylde og smeltende effekt af Kry og Havgus fra Unika serien. Passer perfekt til kartofler og andre af årstidens garniturer.

Smør-fermenteret bøf

Kopiér link

Modnet og mørnet i 60 dage i røget økologisk smør som smagssætter.