arrow-left arrow-right eco icon-buttericon-cheeseicon-close icon-packageicon-freeze icon-global-nav icon-info icon-keyhole arrows-64px-outline-1_tail-leftCreated with Sketch. icon-milkicon-package icon-place icon-play arrows-64px-outline-1_tail-rightCreated with Sketch. icon-share icon-temp icon-timeicon-weight kolinarisk kolinarisk-text logo-footer logo-footer logo-kolinarisk

Mejeristisk inspiration til dit menukort i bedste kokkestil fra KO til KOK

Service på SYREvækkere

Kopiér link

Hvis du menusætter efter smagsformlen og topper op med sprødt og lader varmt møde koldt

Surmælk er uundværlig i menusætning ud fra smagsformlen om surt, sødt, salt og bittert, umami og teksturfornemmelse (is/sprødt/koldt/varmt).

Surmælksprodukter er generelt basis for alle typer af dressinger, fx i coleslaw, fiskesalater, hønsesalater, tzatziki og ikke mindst i stjernedressingen til stjerneskuddet!

Syrnet fløde kan nemt laves af kærnemælk og dobbeltfløde

Yoghurt er velegnet til marinering kød (fx kylling). Det blødgør, mørner og giver syrlige noter til kødet.

Desuden er yoghurt en elsket topping på cafépopulære onepots som fx chili con carne.

Arla - Chili Con Carne

Sæt mejeristisk håndværk på menuen – fyldt med KO'linarisk fokus, originalitet, personlighed og karakter

Grydesmelt dit smør

Kopiér link

Grydesmelt dit smør og garner med Kry og Havgus

Her får du et tip til at forny din smørsauce ved at give ekstra ostefylde og smeltende effekt af Kry og Havgus fra Unika serien. Passer perfekt til kartofler og andre af årstidens garniturer.

BOOST dine BÆR

Kopiér link

Når du har sanket dine sensommer-bær, skal de ofte smagsbalanceres, før de præsenteres som små himmerigsmundfulde. Og her spiller fx fløde, mælk og surmælksprodukter en særlig æstetisk og sensorisk rolle. For det går bare op i en højere enhed, når højrøde og ofte sød-syrlige bær, rammes af de flødefarvede, smags-milde og blide kontraster. Vi elsker bare smagen af bær-desserter, der følger årets gang!

Her får du 3 tip til at booste dine bær.
Kald det bare
”Det Sure med det Bløde”:

Gør det ekstra-cremet og mundfyldigt
Her tipper vi dig til at dræne og flødevende Unika Ymer, inden den fx smagsløfter en stikkelsbærkompot, der er sprødsat med crumble.

Gå luftigt til værks
Brug fx Unika Ymer og Unika Creme fraiche 48% i en luftig kombination, så det nemt kan bære et flor af flotte sensommerbær – fx som her på en marengsbagt pavlova.

Syresæt dine bær-fromager
Her har vi fx gjort fromagen en anelse mere syrlig ved at blande Unika Ymer og Unika Fløde 50% for at give fromagen et syrligt touch, der ligger godt i munden sammen med de friske hindbær.

Hjemmegjort mejeri

Kopiér link

Tendensen er klar. Flere og flere dyrker det hjemmegjorte, det håndsatte og det selvproducerede på menukortet. DIY – Do-It-Yourself. Noget mejeri er nemmere at gå til end andet, men med et osteklæde, gode råvarer og et termometer ved hånden, kan du komme rigtig langt med små, naturlige ”mejeri-nørde-rier”!Dyk ned i DIY stilen og smagsudtryk efter dit kokke-temperament. 

Lav din egen MASCARPONE
Med Arla Unika Double Cream 50%, citron og et osteklæde, kan du nemt lave hjemmelavet mascarpone.

Arla® Latte Art® - nu økologisk

Kopiér link

Kaffenydelse betyder også mere ansvar i koppen, og derfor lancerer vi nu Arla® Latte Art® ØKO 2,6% økologisk barista-mælk.