arrow-left arrow-right eco icon-buttericon-cheeseicon-close icon-packageicon-freeze icon-global-nav icon-info icon-keyhole arrows-64px-outline-1_tail-leftCreated with Sketch. icon-milkicon-package icon-place icon-play arrows-64px-outline-1_tail-rightCreated with Sketch. icon-share icon-temp icon-timeicon-weight kolinarisk kolinarisk-text logo-footer logo-footer logo-kolinarisk

Mejeristisk inspiration til dit menukort i bedste kokkestil fra KO til KOK

Smør elsker nye kartofler

Kopiér link

De er her nu; sommerens små elskede guldklumper. Derfor får du her en håndfuld skønne smørtips, der sætter nye smage og sommerlige knoldspark på menuen.

Nye kartofler med kølende, koldt smør
Intet smager så himmelsk godt som velkogte kartofler, der smagssamles af køleskabs koldt smør, der langsomt smelter ned over herlighederne. Brug fx Lurpak® Saltet Smørrulle med flager af sydet havsalt – det giver en god struktur og lidt ekstra knas på kartoflerne. 

arla-kolinarisk-saltet-smor-med-kry-havgusGrydesmelt dit smør og garner med Kry og Havgus
Her får du et tip til at forny din smørsauce ved at give ekstra ostefylde og smeltende effekt af Kry og Havgus fra Unika serien. Passer perfekt til nye kartofler eller andre af årstidens smækre garniturer.

arla-kolinarisk-foraarsloeg_kartoffelcremeVend smør og fløde i dine sommerlige puréer
Når du fx serverer en kartoffelpuré, der er lavet på nye kartofler og forårsløg, kan du med fordel gøre det ekstra sommerligt, glat og fløjlsblødt ved at røre smør, fløde, lidt ost og citronsaft i retten. 

arla-kolinarisk-kryddersmorSmagsæt dit smør – det det giver de nye kartofler et kærligt spark
Gør som her – vær kreativ, tænk i farver, smage og friskhed. Det samler smagsoplevelsen, flytter overliggeren, alt imens du viser, hvem du er og sætter din egen identitet på smørret.

Sæt mejeristisk håndværk på menuen – fyldt med KO'linarisk fokus, originalitet, personlighed og karakter

Grillet hjertesalat med grønne asparges, broccoli, syltede løg og peberrodscreme

Kopiér link

Giv dine gæster en ny salatoplevelse. Grill salatblade, broccolibuketter og asparges penslet med brunet smør. Det syrlige matcher det søde - når broccolipuréen med citron møder de søde, syltede løg. Retten får tekstur med samspil af knas fra poppede quinoa og peberrodscreme.

Ørredfilet med sprød butter crumble og spidskål

Kopiér link

En harmonisk ret med blød tekstur. Ørreden får en dejlig nøddeagtig smag, når den pensles og afbages med brunet smør. De søde noter fra spidskålen, der er brunet i smør med lys sirup, matcher fint til ørred og kartoffelpuré rørt med smør og smagsat med mælk kogt med ristede kartoffelskræller. Anret med forårsløg, drys af butter crumble og krydderurter.

Sank-selv og bob-en-ost

Kopiér link

Top-restauranter og slotte dyrker, sanker og botaniserer i stor stil. Den botaniske revolution har længe været et naturligt islæt i restauranters kompositioner af tallerkener og menuer.

Men hvad med ost og mejeri? Kan det også få herbal-vibes og aromatisk iscenesættelse?

Selvfølgelig!

Lad os gå lige til råvaren, gå all-in på at styrke sanserne og give gæsten noget ekstra at gå på opdagelse i.

Her får du et par ”botaniske tips” til at skabe glæde for gæsten og til gavn for diversiteten på menuen.

Tre botaniske tips til kortet

Tip 1: Ymerkugler i olie

Brug Arla Unikas ymerkugler som øjenåbner og som `diy-mozzarella´ med purløg eller vild ramsløg.

Med deres balancerede syreprofil er de perfekte til at løfte dine side-dishes. Og så går de godt til lacto-vegetariske retter, sprøde salater og rimmet fisk. 

Find opskriften på ymerkugler her.

 

Tip 2: Skab nærvær og terroir

Rør eller rul f.eks. Arla Pro cream cheese sammen med lavendel, geranium, vild timian, engsyre, strandurt, enebær eller hvad du nu kan sanke i nærmiljøet.

Så kan du sætte terroir, smag og årstid på egne varianter af botaniske oste.

Tip 3: Bob en Brie

Overdæng en Castello® Organic Brie med rigelige mængder af spiselige urter og blomster.

Lad brien få et iltfrit aromabad i et par dage, så den kan absorbere alle aromatiske noter, inden den serveres sammen med flydende honning nektar.

På den måde kan du lade blomsten, osten og bien flyve direkte ind på menukortet, som en sensorisk hilsen fra naturen.

Se mere på vores instagramprofil @arlakolinarisk – og se hvad kokkene leger med. 

 

Smør-fermenteret bøf

Kopiér link

Modnet og mørnet i 60 dage i røget økologisk smør som smagssætter.