arrow-left arrow-right eco icon-buttericon-cheeseicon-close icon-packageicon-freeze icon-global-nav icon-info icon-keyhole arrows-64px-outline-1_tail-leftCreated with Sketch. icon-milkicon-package icon-place icon-play arrows-64px-outline-1_tail-rightCreated with Sketch. icon-share icon-temp icon-timeicon-weight kolinarisk kolinarisk-text logo-footer logo-footer logo-kolinarisk

Mejeristisk inspiration til dit menukort i bedste kokkestil fra KO til KOK

Smør elsker nye kartofler

Kopiér link

De er her nu; sommerens små elskede guldklumper. Derfor får du her en håndfuld skønne smørtips, der sætter nye smage og sommerlige knoldspark på menuen.

Nye kartofler med kølende, koldt smør
Intet smager så himmelsk godt som velkogte kartofler, der smagssamles af køleskabs koldt smør, der langsomt smelter ned over herlighederne. Brug fx Lurpak® Saltet Smørrulle med flager af sydet havsalt – det giver en god struktur og lidt ekstra knas på kartoflerne. 

arla-kolinarisk-saltet-smor-med-kry-havgusGrydesmelt dit smør og garner med Kry og Havgus
Her får du et tip til at forny din smørsauce ved at give ekstra ostefylde og smeltende effekt af Kry og Havgus fra Unika serien. Passer perfekt til nye kartofler eller andre af årstidens smækre garniturer.

arla-kolinarisk-foraarsloeg_kartoffelcremeVend smør og fløde i dine sommerlige puréer
Når du fx serverer en kartoffelpuré, der er lavet på nye kartofler og forårsløg, kan du med fordel gøre det ekstra sommerligt, glat og fløjlsblødt ved at røre smør, fløde, lidt ost og citronsaft i retten. 

arla-kolinarisk-kryddersmorSmagsæt dit smør – det det giver de nye kartofler et kærligt spark
Gør som her – vær kreativ, tænk i farver, smage og friskhed. Det samler smagsoplevelsen, flytter overliggeren, alt imens du viser, hvem du er og sætter din egen identitet på smørret.

Sæt mejeristisk håndværk på menuen – fyldt med KO'linarisk fokus, originalitet, personlighed og karakter

Misobagt sandart med porrecreme og shiitake svampe

Kopiér link

Enkle, friske råvarer med japansk islæt. Sandart i portionsstykker får en dejlig salt smag, når de vakuumeres med brunet miso-smør og citronsaft inden tilberedning i ovn. Fritér strimler af porre gyldne i smør. Anret sandart med soyaindkogte shiitake svampe, smørstegt agurk og champignon snittet på mandolinjern sammen med en dejlig syrlig porrecreme i sifon. Top retten med sprøde, friterede porrestrimler.

Hakkedrenge med Karl Johanskum, shimeji-svampe og jordskokke-chips

Kopiér link

Husmandskost anno 2018. Giv hakkebøffen et saftigt pift med revet æble, daggammelt brød opblødt i mælk og æg og smørsteg bøfferne. Anret med grillede japanske shimeji svampe, syltede og ristede jordskokker med syret, cremet skum lavet på Karl Johan svampe, kartofler og skalotteløg og slut af med jordskokke-chips.

Rullesteg med ingefær og grønt

Kopiér link

Rullesteg med ingefær og grønt

Smagsæt indersiden af slaget med en paste lavet på fint strimlet ingefær rørt med ovn-ristet hvidløg og hvidløgsolie.

Pensel med en glace kogt på karameliseret sukker, soja, sake og mirin. Glacen giver en sprød og smagfuld skorpe, som i selskab med pasten fuldender smag og aroma.

Perfekt til alt garniture men prøv fx smørstegt persillerod, bønner og en dejligt cremet ærtepuré rørt på creme fraiche.

Smør-fermenteret bøf

Kopiér link

Modnet og mørnet i 60 dage i røget økologisk smør som smagssætter.