close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Æble-svesketrifli med ristede rugflager og flødeskum

Æble-svesketrifli med ristede rugflager og flødeskum

Ingredienser

  • 300 g svesker
  • 600 g vand
  • 80 g sukker
  • 400 g syrlige æbler - skåret i tern, gerne belle de boskoop
  • 20 g honning
  • 10 g Lurpak® smør
  • 50 g grofthakkede hasselnødder
  • 200 g rugflager
  • 150 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 50 g mælk
  • 10 portioner

Udblød sveskerne i vand natten over. Kom svesker, vand og sukker i en gryde og kog i ca. 10 minutter til sveskerne er kogt let ud. Tilsæt æbletern og kog yderligere ca. 5 minutter til æblerne er gennemvarme, men stadig har bid. Tilsmag evt. med mere sukker, afhængigt af hvor søde æblerne er. Afkøl grøden. Smelt honning i en gryde sammen med smør. Kom nødder og rugflager i en bradepande og bland det hele grundigt med honningmassen. Bag grynene godt lysebrune i ovnen ved 175 grader i 15–20 minutter. Det er vigtigt, at de bruner godt for at få smag og sprødhed. Pisk fløden til et fast skum. Tilsæt mælken og pisk et øjeblik. Det nedsætter fedtprocenten på fløden, men bevarer den dejlige smag og gør flødeskummet let og luftigt. Fordel grøden i glas og drys med rugflager. Top op med flødeskum og server.

Energi 12530 kJ
Protein 5%
Kulhydrat 66%
Fedt 29%