close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Æblegelé med vaniljecreme

Æblegelé med vaniljecreme

Kombinationen af den friske, syrlige æblegelé og den bløde vaniljeceme skaber en harmonisk smagsoplevelse.

Ingredienser

Æblegelé
  • 38 g husblas
  • 1150 g vand
  • 1250 g æblemost
  • 300 g proteinpulver
  • 15 g æblecidereddike
Vaniljecreme
  • 1 portion
Æblegelé

Læg husblas i blød i ⅓ af vandet. Kom æblemost og resten af vandet i en gryde og bring det i kog. Drys proteinpulver i under omrøring. Tilsæt husblas og vand og varm blandingen op til 75°. Smag til med æbleeddike. Fordel ca. 50 små plastikglas på bakker. Fyld ca. ½ dl æblegelé i hvert glas og stil dem tildækkede på køl.

Vaniljecreme

Pisk fløde, valleproteinpulver, proteinpulver, sukker og vaniljesukker til et let skum. Kom skyr og rapsolie i en skål og bland det godt. Vend forsigtigt skyrblandingen i fløden. Smag til med sukker. Pynt æblegelé med 2 spsk vaniljecreme og server dem kolde.

Udviklet i samarbejde med "Kulinarium", Aalborg Universitetshospital.

Energiindhold pr. portion (80 g)

Energi: 457 kJ, Fedt: 6,1 g, Kulhydrat: 4,9 g, Protein: 8,8 g.

Energi 24790 kJ
Protein 33%
Kulhydrat 18%
Fedt 49%