close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Æblekage med smuldredej og bær

Æblekage med smuldredej og bær

Æblekage med smuldredej, bær og knasende nødder. En populær klassiker både med eftermiddagskaffen og som dessert.

Ingredienser

  • 500 g æbler i små tern, fx jonagold
  • 150 g blandede bær , fx hindbær, brombær og blåbær
  • 20 g flydende honning
Tilbehør
  • 1 kage

Bland mel, farin, havregryn, mandler og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i blandingen.

Læg æbler og halvdelen af bærrene i et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) og dryp honningen over. Fordel smuldredejen over frugtblandingen, tryk de resterende bær let ned i dejen og bag æblekagen midt i ovnen. Server æblekagen lun med iskold skyr til.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Energi 8850 kJ
Protein 11%
Kulhydrat 52%
Fedt 37%