close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Æggekage med fennikel, spinat, kartoffel og røget laks

Æggekage med fennikel, spinat, kartoffel og røget laks

Æggekage med masser af grønt fyld og varmrøget laks. Smagen er intens og farverne flotte i denne æggekage. Server den med groft rugbrød og flotte syltede løg – enten varm eller kold.

Ingredienser

  • 200 g fintsnittet fennikler
  • 200 g fintsnittet zittauerløg
  • 400 g kogte kartofler - skåret i grove tern
  • 25 g Lurpak® smør
  • 6 g havsalt
  • friskkværnet peber
  • 200 g renset og plukket spinatblade
  • 400 g varmrøgede laks i bidder
  • 625 g æg (12 stk.)
  • 400 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 200 g Arla Harmonie® økologisk letmælk 1,5%
Tilbehør
  • 400 g rugbrød
  • 250 g syltede agurker eller syltede rødløg
  • 10 portioner

Sauter fennikel, løg og kartofler i smør på en pande og krydr med salt og peber. Sauter spinaten for sig, så den lige falder sammen. Vend spinaten i kartoffelblandingen sammen med den varmrøgede laks. Pisk æg, fløde og mælk sammen og hæld massen på panden. Steg æggekagen et par min. på panden, så den lige sætter sig, inden du kommer den i ovnen. Bag æggekagen ved 200° i 10-20 min., til æggemassen har sat sig og er let gylden på toppen. Server æggekagen, mens den er lun med groft rugbrød til. Den kan også serveres kold på en buffet.

Energi 19140 kJ
Protein 20%
Kulhydrat 30%
Fedt 50%