close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Ajo Blanco med agurk, grønne druer og rugbrødstern

Ajo Blanco med agurk, grønne druer og rugbrødstern

Den spanske mandelsuppe med hvidløg er en klassiker. Her er den sænket i pris og højnet i protein med hvide bønner.

Ingredienser

Mandelsuppe
  • 100 g smuttede mandler
  • 100 g hvidt brød uden skorpe
  • 100 g kogte hvide bønner med timian og salt (ca. 50 g tørrede hvide bønner)
  • 7 g groft salt
  • 5 g hvidløg
  • 25 g olivenolie
  • 500 g koldt vand
  • 5 g sherryeddike
  • 25 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
Rugbrødstern
  • 100 g rugbrød i små tern
Pynt
  • 100 g stenfri grønne vindruer - skåret i halve
  • 200 g agurker - skåret i små tern
  • 10 portioner
Mandelsuppe

Udblød mandler og brød i koldt vand. Blend drænet mandler med bønner, salt og hvidløg til en ensartet masse. Tilsæt drænet brød og blend. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens blenderen kører. Tilsæt vand og eddike og blend til suppen er glat og cremet. Tilsæt piskefløde - og smag suppen til. Stil suppen tildækket i køleskabet i mindst to timer.

Rugbrødstern

Rist rugbrødscroutonerne midt i ovnen, til de er sprøde - vend rundt i rugbrødet et par gange under ristningen.

Server den iskolde mandelsuppe i små dybe tallerkner og drys med grønne druer, agurk og rugbrødstern.

Tip

Suppen kan med fordel laves dagen før for en mere intens smag. Et lidt mere krydret fyld kan fx være semidried tomater, rød peberfrugt og purløg.

Ristning af rugbrødstern

Ca. 10 min. ved 180° - varmluftovn.

Energi 6780 kJ
Protein 12%
Kulhydrat 43%
Fedt 45%