close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Ajo Blanco med agurk, grønne druer og rugbrødstern

Ajo Blanco med agurk, grønne druer og rugbrødstern

Ingredienser

  • 100 g smuttede mandler udblødt i vand
  • 100 g hvidt brød uden skorpe, udblødt i vand
  • 100 g hvide bønner kogt med timian og salt (ca. 50 g tørrede hvide bønner)
  • 5 g hvidløg
  • 7 g groft salt
  • 25 g olivenolie
  • 5 g sherryeddike
  • 500 g koldt vand
  • 25 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 100 g stenfri grønne vindruer - skåret i halve
  • 200 g agurker - skåret i små tern
  • 100 g små tern af rugbrød bagt sprøde i ovnen ved 180 grader
  • 10 portioner

Hæld vandet fra mandlerne og brødet. Blend mandler, bønner, hvidløg og salt til en ensartet masse. Kom brødet i og blend igen. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens blenderen kører. Kom eddike og vand i og blend til suppen er helt glat og cremet. Tilsæt til sidst fløden og smag evt. suppen til med mere salt eller eddike. Suppen skal stå på køl nogle timer før serveringen og bliver kun bedre af at blive lavet dagen før. Server suppen iskold i små dybe tallerkner og drys med grønne druer, agurk og rugbrødstern.

Tip

Den spanske mandelsuppe med hvidløg er en klassiker. Her er den sænket i pris og højnet i protein med hvide bønner. Det er også klassisk at servere med vindruer. Et lidt mere krydret fyld, kunne fx være semidried tomater, rød peberfrugt og purløg.

Energi 6780 kJ
Protein 12%
Kulhydrat 43%
Fedt 45%