close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Ærteklatkager

Ærteklatkager

Duften af disse stegte klatkager siger det hele: De er fulde af smag og fylde, konsistensen er på én gang både sprød udenpå og blød indeni. De kan varieres i det uendelige og afhængig af om du tilsætter grøntsager eller frugttern, kan de let flettes ind i både det salte og det søde køkken.

Ingredienser

  • 150 g ærter
  • 275 g færdigkogte løse ris
  • 100 g æg
  • 100 g revet Riberhus® økologisk mellemlagret
  • 5 g grofthakket koriander
  • 30 g fintsnittet forårsløg
  • 5 g hvidløg
  • 2 g friskkværnet peber
  • 30 g hvedemel
  • 1 portion

Blend ærter, ris, æg og ost hurtigt sammen i en foodprocessor. Tilsæt resten af ingredienserne og kør hurtigt farsen færdig. Farsen skal være sammenhængende, men må gerne være chunky, med stykker af løg og ost. Lad dejen hvile i ca. 10 min. og steg så en prøve-klatkage og juster evt. smagen. Der er ikke tilsat salt i opskriften, da osten giver en del salt til retten. Juster evt. med mere salt efter behag.

Tips

Opskriften giver 20 små pandekager. Alternativt kan du bage store, tykke pandekager og skære dem ud i trekanter før servering. Det sparer lidt stegetid. Klatkagerne er god base til canapeer og mini-food til mødeforplejning eller reception.

Energi 4780 kJ
Protein 21%
Kulhydrat 43%
Fedt 36%