close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Artiskokpuré og urtemayo

Artiskokpuré og urtemayo

Puré og urtemayo til 100 sandwiches.

Ingredienser

Artiskokpuré
  • 950 g artiskokhjerter i vand
  • 40 g god olivenolie
  • 5 g spidskommen
  • 2 2 fed hvidløg
  • fint salt
  • friskkværnet peber
Urtemayo
  • 800 g olie
  • 50 g frisk purløg
  • 50 g frisk estragon
  • 3 g hvidløg
  • 100 g æggeblommer
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • fint salt
  • hvid peber
  • 100 portioner
Artiskokpuré

Kom artiskokhjerter i en blender sammen med de øvrige ingredienser - og blend til en helt glat puré. Smag til med salt og peber.

Urtemayo

Blend olie, urter og hvidløg ved hurtigste hastighed til en glat konsistens - og olien virker varm i blenderglasset.

Kom æggeblommer, eddike, salt og peber i en foodprocessor og kør til en jævn blanding. Tilsæt urteolien lidt ad gangen - til en tyk konsistens. Smag til.