close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Artiskok pure og Urte mayo

Artiskok pure og Urte mayo

Spread til 100 sandwiches

Ingredienser

Artiskokpuré
  • 950 g artiskokhjerter i vand
  • 40 g god olivenolie
  • 5 g spidskommen
  • 2 2 fed hvidløg
  • fint salt
  • friskkværnet peber
Urte-mayo
  • 50 g frisk purløg
  • 50 g frisk estragon
  • 100 g æggeblommer
  • 800 g olie
  • 1 1 fed hvidløg
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • fint salt
  • friskkværnet peber
  • 100 portioner
Artiskok pure

Artiskokhjerterne kommes i en blender sammen med de øvrige ingredienser og blendes til en helt glat puré Smages til med salt og peber.

Urte mayo

Urterne blendes sammen med olie og hvidløg til konsistensen er helt ensartet, og olien virker varm i blenderglasset. Kør æggeblommerne sammen med salt og eddike i en foodprocessor til en god, tyk konsistens. Tilsæt urteolien lidt ad gangen. Smag til med salt og hvid peber.