close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Auberginedip med tahin og persille

Auberginedip med tahin og persille

Krydret auberginedip med friske grøntsager - lækker vegetarisk tilbehør på buffeten.

Ingredienser

  • 1 kg aubergine med top og skal
  • 10 g olie
  • 60 g Arla Harmonie® økologisk yoghurt naturel 0,5%
  • 40 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 40 g friskpresset citronsaft
  • 40 g grofthakkede peanuts
  • 30 g tahin (ristet sesampasta)
  • 10 g hakket bredbladet persille
  • 6 g hvidløg
  • 6 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g cherrytomater - skåret i halve
  • 200 g agurker - skåret i små tern
  • 100 g finthakket rødløg
  • finthakket bredbladet persille
  • 10 portioner

Pensl auberginerne med olie og bag dem bløde i ovnen.

Køl auberginerne let af. Skrab kødet ud af skallen - i så store stykker som muligt. Kom auberginekødet i en sigte og lad det dryppe af i ca. 2 min. Bland yoghurt, fløde, citronsaft og de øvrige ingredienser sammen i en skål. Hak auberginekødet groft og vend det i dressingen. Smag til.

Anret auberginedippen og server tomater, agurk, rødløg. Pytn med persille.

Bage

Ca. 30-40 min. ved 200° - varmluft.

Energi 7340 kJ
Protein 13%
Kulhydrat 57%
Fedt 30%