close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Auberginedip med tahin og persille

Auberginedip med tahin og persille

Ingredienser

  • 1 kg aubergine med top og skal
  • 10 g olie
  • 30 g tahin (ristet sesampasta)
  • 60 g Arla Harmonie® økologisk yoghurt naturel 0,5%
  • 40 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 40 g friskpresset citronsaft
  • 40 g grofthakkede peanuts
  • 6 g hvidløg
  • 10 g hakket bredbladet persille
  • 6 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g cherrytomater - skåret i halve
  • 200 g agurker - skåret i små tern
  • 100 g finthakket rødløg
  • bredbladet persille
Tilbehør
  • 350 g ristede pitabrød - evt. flækkede
  • 10 portioner

Smør auberginerne med olien og bag dem hele i ovnen ved 200° i 30-40 minutter til de er bløde. Køl auberginerne let af og skrab herefter kødet ud af skallen i så store stykker som muligt. Kom auberginekødet i en sigte og lad dem dryppe at et par min. Bland tahin, yoghurt, fløde, citronsaft, peanuts, hvidløg, persille, salt og peber i en skål. Hak auberginekødet groft og vend det i dressingen. Smag til. Fordel auberginedippen i et fladt fad og anret tomaterne herpå. Drys med agurk, rødløg og persille og server med ristede pitabrød.

Energi 7340 kJ
Protein 13%
Kulhydrat 57%
Fedt 30%