close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Bagt æblekage med polenta og friske majs

Bagt æblekage med polenta og friske majs

Ingredienser

  • 50 g polenta
  • 100 g sigtet hvedemel
  • 50 g rasp eller tør brødkrumme
  • 50 g sukker
  • 250 g Arla Harmonie® økologisk letmælk 1,5%
  • 100 g sammenpisket æg
  • 50 g flydende honning
  • 20 g olivenolie
  • 50 g tørrede figner - skåret - i små stykker
  • 100 g friske majskerner - skåret fra kolben
  • 250 g syrlig æbler - skåret i små tern
  • 4 g stødt kanel
  • 1 g fint salt
  • 8 g citronskal (usprøjtet)
  • 30 g citronsaft
  • 20 g flormelis
Skyr-fløde
  • 10 portioner

Bland polenta, hvedemel, rasp og sukker i en stor skål. Bland i en anden skål mælk, æg, honning og olie. Bland de våde ingredienser ned i de tørre og rør det hele grundigt. Tilsæt figner, majs, æbler, kanel, salt og citronskal og -saft. Bland det hele grundigt og hæld dejen i en smurt springform. Bag kagen ca. 45 minutter ved 180 grader. Tjek undervejs at den ikke bliver for mørk på toppen og i kanten.Tag kagen ud af formen og lad den afkøle. Drys med flormelis. Skyr-fløde Pisk fløden og bland den med skyr og vanillesukker. Server kagen lun eller kold med kold flødeskum.

Energi 9770 kJ
Protein 8%
Kulhydrat 63%
Fedt 29%