close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Bagt æblekage med polenta og friske majs

Bagt æblekage med polenta og friske majs

Svampet æblekage med friske majs og kold skyr-fløde.

Ingredienser

  • 100 g sigtet hvedemel
  • 50 g polenta
  • 50 g rasp eller tør brødkrumme
  • 50 g sukker
  • 250 g Arla Harmonie® økologisk letmælk 1,5%
  • 100 g sammenpisket æg
  • 50 g flydende honning
  • 20 g olivenolie
  • 250 g syrlig æbler - skåret i små tern
  • 100 g friske majskerner - skåret fra kolben
  • 50 g tørrede figner - skåret - i små stykker
  • 30 g citronsaft
  • 8 g citronskal (usprøjtet)
  • 4 g stødt kanel
  • 1 g fint salt
  • 20 g flormelis
Skyr-fløde
  • 10 portioner

Bland hvedemel, polenta, rasp og sukker i en stor skål. Bland i en anden skål mælk, æg, honning og olie. Bland de våde ingredienser ned i de tørre og rør det hele grundigt. Tilsæt æbler, majs, figner, citronsaft og -skal, kanel og salt. Bland det hele grundigt sammen og hæld dejen i en smurt springform. Bag kagen midt i ovnen. Tjek undervejs at den ikke bliver for mørk på toppen og i kanten. Tag kagen ud af formen og lad den afkøle. Drys med flormelis.

Skyr-fløde

Pisk fløden til et let skum og vend skyr og vanillesukker i. Server kagen lun eller kold med kold skyr-fløde.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 180°.

Energi 9770 kJ
Protein 8%
Kulhydrat 63%
Fedt 29%