close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Bagt banancheesecake med marmorering

Bagt banancheesecake med marmorering

Ingredienser

Bund
  • 300 g krydrede småkager fx Bastogne
  • 100 g Lurpak® smør - smeltet
Bagt banancheesecake
  • 650 g Arla® flødeost naturel 70+ (25%)
  • 104 g hele æg
  • 30 g æggeblommer
  • 150 g sukker
  • 4 g fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 30 g friskpresset citronsaft
  • 550 g bananer
  • 200 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
Topping
Pynt
  • hvid og mørk chokolade
  • friske blandede bær fx ribs
  • 15 personer
Bund

Knus småkagerne fint og bland dem med smeltet smør. Beklæd en bageform (ca. cm x cm) med bagepapir. Pres småkageblandingen ud i bunden. Bag bunden midt i ovnen ca. 5 min. ved 160 grader – varmluft.

Bagt banancheesecake

Pisk flødeost, æg, æggeblommer, sukker, citronskal og –saft godt sammen. Blandingen skal være lind. Skær bananerne i mindre stykker og vend dem i dejen. Smelt chokoladen og vend den med let hånd i dejen så den bliver marmoreret. Fordel dejen på den bagte bund og bag kagen færdig midt i ovnen i ca. ½ time ved 160 grader – varmluft. Den skal være fast som budding. Den vil hæve lidt og falde lidt sammen igen – det er helt korrekt. Lad kagen køle af på en bagerist.

Topping

Pisk cremefraiche, flødeost, vaniljekorn, brun farin og citronsaft sammen til en let og luftig creme. Skær kagen ud i firkantede stykker og sprøjt toppingen på med en tyl. Pynt med revet chokolade og evt. friske bær.

Energi 34450 kJ
Protein 5%
Kulhydrat 34%
Fedt 61%