close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Bagt banancheesecake med marmorering

Bagt banancheesecake med marmorering

Skøn cheesecake med klassisk kiksebund, bagt cheesecake med bananer og chokolade - toppet med frisk flødeostefromage og syrlige ribs.

Ingredienser

Bund
  • 300 g krydrede småkager fx Bastogne
  • 100 g Lurpak® smør - smeltet
Bagt banancheesecake
  • 650 g Arla® cream cheese naturel 70+ (25%)
  • 150 g sukker
  • 104 g hele æg
  • 30 g æggeblommer
  • 30 g friskpresset citronsaft
  • 4 g fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 550 g bananer
  • 200 g smeltet mørk chokolade (ca. 70% kakao)
Topping
Pynt
  • hvid og mørk chokolade
  • friske blandede bær fx ribs
  • 15 portioner
Bund

Knus småkagerne fint og bland dem med smeltet smør. Beklæd en bageform med bagepapir. Pres småkageblandingen ud i bunden. Bag bunden midt i ovnen.

Bagt banancheesecake

Pisk flødeost, sukker, æg, æggeblommer, citronsaft og -skal godt sammen. Blandingen skal være lind. Skær bananerne i mindre stykker og vend dem i dejen. Smelt chokoladen og vend den med let hånd i dejen, så den bliver marmoreret. Fordel dejen på den bagte bund og bag kagen færdig midt i ovnen. Den skal være fast som budding. Den vil hæve lidt og falde lidt sammen igen – det er helt korrekt. Lad kagen køle af på en bagerist.

Topping

Pisk cremefraiche, flødeost, brun farin, citronskal og vaniljekorn sammen til en let og luftig creme. Skær kagen ud i firkanter og sprøjt toppingen på med en tyl. Pynt med revet chokolade og friske bær.

Bagetid for bund

Ca. 5 min. ved 160° - varmluft

Bagetid for bagt cheesecake

Ca. ½ time ved 160° - varmluft.

Energi 34450 kJ
Protein 5%
Kulhydrat 34%
Fedt 61%