close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Bagt cheesecake med vanilje og passionsfrugt

Bagt cheesecake med vanilje og passionsfrugt

Der er mange meninger, om cheesecake skal være rå eller bagt. VI elsker begge dele! Denne er bagt, hvilket giver en fantastisk smag og fylde.

Ingredienser

Kiksebund
  • 175 g Lurpak® smør - smeltet
  • 400 g knuste digestive kiks
Cheesecake
Cheesecake fortsat
Passionsfrugt-coulis
  • 2 blade husblas
  • 150 g passionfrugter - ca. 6 stk.
  • 200 g puré lavet af passionfrugter
  • 100 g sukker
  • 12 stk
Kiksebund

Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 22 cm i diameter). Bland smør og kiks godt sammen. Pres blandingen ud i formen - den skal også gå op af siderne (ca. 5 cm). Bag den i ovnen ved 160° varmluft i ca. 5 min.

Cheesecake

Pisk imens ost, æg, sukker og vaniljekorn helt glat. Hæld blandingen i den bagte kiksebund og bag den i ovnen ved 160° varmluft i ca. 40 min. Den skal være fast som budding når du banker på springformen. Lad kagen hvile på en bagerist i ca. 10 min.

Cheesecake fortsat

Pisk imens cremefraiche og flormelis sammen og fordel det på kagen. Bag den i yderligere ca. 10 min., stadig ved 160° varmluft. Lad kagen køle af.

Passionsfrugt-coulis

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Flæk passionsfrugterne og tag ”frugtkødet” ud. Bland det sammen med passionsfrugtpuré og sukker i en lille tykbundet gryde. Bring det i kog og kog det ved svag varme i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas. Lad coulisén køle lidt af og fordel den på den bagte cheesecake. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer - gerne natten over.

Bagetid for kiksebund

Ca. 5 min. ved 160° - varmluft.

Bagetid for cheesecake

Ca. 40 min. ved 160° - varmluft.

Bagetid for cheesecake fortsat

Ca. 10 min. ved 160° - varmluft.

Energi 29470 kJ
Protein 6%
Kulhydrat 36%
Fedt 58%