close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Bagt cheesecake med vanilje og passionsfrugt

Bagt cheesecake med vanilje og passionsfrugt

Bagt cheesecake med fantastisk smag og fylde - og syrlig passionsfrugt på toppen.

Ingredienser

Kiksebund
  • 175 g Lurpak® smør - smeltet
  • 400 g knuste digestive kiks
Cheesecake
Cheesecake fortsat
Passionsfrugt-coulis
  • 2 blade husblas
  • 150 g passionfrugter - ca. 6 stk.
  • 200 g puré lavet af passionfrugter
  • 100 g sukker
  • 12 portioner
Kiksebund

Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 22 cm i diameter). Bland smør og kiks godt sammen. Pres blandingen ud i formen - den skal også gå op af siderne (ca. 5 cm).

Cheesecake

Pisk imens ost, sukker, æg og vaniljekorn helt glat. Hæld blandingen på den bagte kiksebund og bag den i ovnen. Den skal være fast som budding, når du banker på springformen. Lad kagen hvile på en bagerist i ca. 10 min.

Cheesecake fortsat

Pisk imens cremefraiche og flormelis sammen og fordel det på kagen. Bag den i ovnen igen. Lad kagen køle af.

Passionsfrugt-coulis

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Flæk passionsfrugterne og tag ”frugtkødet” ud. Bland det sammen med passionsfrugtpuré og sukker i en lille tykbundet gryde. Bring det i kog og kog det ved svag varme i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas. Lad coulisén køle lidt af og fordel den på den bagte cheesecake. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer - gerne natten over.

Bagetid for kiksebund

Ca. 5 min. ved 160° - varmluft.

Bagetid for cheesecake

Ca. 40 min. ved 160° - varmluft.

Bagetid for cheesecake fortsat

Ca. 10 min. ved 160° - varmluft.

Energi 29470 kJ
Protein 6%
Kulhydrat 36%
Fedt 58%