close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Bagt hvidløgspuré med fløde

Bagt hvidløgspuré med fløde

Ingredienser

  • 5 5 hele hvidløg (ca. 300 g)
  • 20 g olivenolie
  • 5 g groft salt
  • 50 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • friskkværnet peber
  • 10 portioner

Skær toppen af hvidløgene og dryp med olie og salt. Pak hvidløgene ind i alufolie og bag dem i ovnen ved 180° i 45-60 min. Lad hvidløgene køle af og pres det bløde hvidløgskød ud i en skål. Mos hvidløgspuréen med et piskeris eller kom den i en foodprocessor og blend til en ensartet masse. Tilsæt hurtigt fløde og friskkværnet peber. Opbevar hvidløgspuréen i små glas og brug det i løbet af et par uger til dips, kolde saucer, supper og andet. Alternativt kan hvidløgspuréen opbevares i fryseren.

Energi 2500 kJ
Protein 7%
Kulhydrat 34%
Fedt 59%