close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Bagt pastinaksalat med belugalinser, bacon og grøn fløde

Bagt pastinaksalat med belugalinser, bacon og grøn fløde

Lun salat der smager dejligt som tilbehør til koteletter, hakkebøffer og ristet rugbrød. De rå æbler giver både bid og syrlighed til pastinaksalaten.

Ingredienser

  • 600 g pastinakker i 5 cm stave
  • 150 g bacon - skåret i tynde skiver i tern
  • 15 g fintsnittet salvie
  • 15 g olivenolie
  • 250 g syrlige æbler - skåret i tynde både
  • 125 g belugalinser kogt i letsaltet vand med chili og hvidløg
  • 15 g kirsebæreddike
Grøn fløde
  • 80 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 10 g friske basilikumblade
  • 2 g groft salt
  • friskkværnet peber
Hertil
  • 500 g groft brød
  • 10 portioner

Kom pastinakker i en bradepande sammen med bacon, salvie og olivenolie. Bag pastinakkerne midt i ovnen - til de er møre, men stadig har bid. Vend æblebådene med pastinakkerne, mens de stadig er varme. Blend fløden meget hurtigt med basilikum, så cremen bliver grøn, men ikke for tyk. Anret linserne i et tyndt lag på et stort fad. Fordel herpå pastinak og æble. Dryp med den grønne basilikumcreme og server straks.

Vend de kogte linser med kirsebæreddiken og smag til.

Grøn fløde

Hak fløde, basilikum, salt og peber meget hurtigt i en hurtighakker, så cremen bliver grøn, men ikke for tyk. Smag til.

Anret linserne i et tyndt lag på et fad. Fordel herpå pastinakker, bacon og æble. Dryp med den grønne fløde og server straks med groft brød.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175° - varmluft.

Energi 13300 kJ
Protein 15%
Kulhydrat 56%
Fedt 29%