close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Bagt pastinaksalat med belugalinser, bacon og grøn fløde

Bagt pastinaksalat med belugalinser, bacon og grøn fløde

Ingredienser

  • 600 g vasket pastinakker uden top
  • 15 g fintsnittet salvie
  • 15 g olivenolie
  • 150 g bacon - skåret i tynde skiver i tern
  • 250 g syrlige æbler - skåret i tynde både
  • 125 g belugalinser kogt i letsaltet vand med chili og hvidløg
  • 15 g kirsebæreddike
  • 80 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 10 g friske basilikumblade
  • 2 g groft salt
  • friskkværnet peber
Hertil
  • 500 g groft brød
  • 10 portioner

Skær pastinakkerne i ca. 5 cm stave og kom dem i en bradepande med salvie, olivenolie og bacon. Bag ved 175° i ca. ½ time. - til de er møre, men stadig har bid. Vend æblerne med pastinakkerne, mens de stadig er varme. Vend de kogte linser med kirsebæreddiken og smag til. Blend fløden meget hurtigt med basilikum, så cremen bliver grøn, men ikke for tyk. Anret linserne i et tyndt lag på et stort fad. Fordel herpå pastinak og æble. Dryp med den grønne basilikumcreme og server straks.

Energi 13300 kJ
Protein 15%
Kulhydrat 56%
Fedt 29%