close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Bagt rødbedesalat med quinoa og myntefløde

Bagt rødbedesalat med quinoa og myntefløde

Denne salat er sprængfyldt med energi og skønne farver. Rødbeder, kirsebæreddike og løg der bages og vendes sammen med den nøddeagtige quinoa som nærmest ”popper” på tungen. Det hele afrundes af en blød og cremet dressing lavet på økologisk fløde, tykmælk og mynte. En skøn salat til de kolde måneder.

Ingredienser

  • 1 kg rødbede i tern (ca. 2x2 cm)
  • 200 g zittauerløg i tynde både
  • 60 g olivenolie
  • 60 g kirsebæreddike
  • 20 g finthakket hvidløg
  • 9 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 175 g rød quinoa
  • 350 g vand
  • 3 g groft salt
  • 1 stykke hel kanel
  • 6 g hvidløg
Mynthefløde
  • 50 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 50 g Arla Harmonie® økologisk tykmælk 3,5%
  • 5 dl hakkede friske mynteblade
  • 1,5 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 portioner

Kom rødbedeternene i en lille bradepande og bland dem godt med løg, hvidløg, olie, eddike, salt og peber. Dæk bradepanden med alufolie og bag rødbederne midt i ovnen - til de er møre.

Skyl imens quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt, kanelstang og hvidløg. Kog i ca. 15 min. ved svag varme. Hæld quinoaen i en sigte. Lad de bagte rødbeder køle lidt af og vend herefter den kogte quinoa sammen med rødbederne så frøene opsuger rødbedesaften og marinaden. Smag til.

Mynthefløde

Pisk fløden let med en gaffel og bland den med tykmælk, mynte, salt og peber. Anret salaten på et fad og dryp med myntefløden.

Tip

Salaten kan serveres med sprængt andelår, som feks kan plukkes i store stykker og integreres i salaten.

Bagetid for rødbeder

Ca 45 min. ved 175° - varmluft.

Energi 8590 kJ
Protein 9%
Kulhydrat 50%
Fedt 41%