close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Bagt rødbedesalat med quinoa og myntefløde

Bagt rødbedesalat med quinoa og myntefløde

Denne salat er sprængfyldt med energi og skønne farver. Rødbeder, kirsebæreddike og løg der bages og vendes sammen med den nøddeagtige quinoa som nærmest ”popper” på tungen. Det hele afrundes af en blød og cremet dressing lavet på økologisk fløde, tykmælk og mynte. Dejlig ny salat inspiration til de kolde vintermåneder.

Ingredienser

  • 1000 g rødbeder i tern (ca. 2x2 cm)
  • 200 g zittauerløg i tynde både
  • 20 g finthakket hvidløg
  • 60 g olivenolie
  • 60 g kirsebæreddike
  • 9 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 175 g rød quinoa
  • 350 g vand
  • 3 g groft salt
  • 1 stykke hel kanel
  • 6 g hvidløg
  • 50 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 50 g Arla Harmonie® økologisk tykmælk 3,5%
  • 5 dl hakkede friske mynteblade
  • 1,5 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 portioner

Kom rødbederne i en bradepande og vend med løg, hvidløg, olie, eddike, salt og peber. Bland det hele godt og tildæk pladen. Bag i ovnen ved 175° i ca 45 min. eller til rødbederne er møre. Lad rødbederne køle af et par minutter og vend herefter quinoafrøene ned i rødbederne så frøene opsuger rødbedesaften og marinaden. Smag det hele til med salt og peber og evt lidt ekstra eddike. Kog imens den røde quinoa i saltet vand med kanel og hvidløg. Sigt vandet fra og lad quinoaen køle af. Pisk fløden og bland den med A38 og hakket mynte, salt og peber. Anret salaten på et fad. Dryp med myntefløden og pynt med frisk mynte. Kan serveres sammen med sprængt andelår, som feks kan plukkes i store stykker og integreres i salaten.

Energi 8590 kJ
Protein 9%
Kulhydrat 50%
Fedt 41%