close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Bagte auberginer med kærnemælksfløde og ribs

Bagte auberginer med kærnemælksfløde og ribs

Ingredienser

  • 1 kg aubergine - delt på langs i kvarte (minimum 1/4 pr. pers.)
  • 20 g olivenolie
  • 10 g grofthakkede friske oreganoblade
  • 10 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 100 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 80 g Arla Harmonie® økologisk kærnemælk 0,5%
  • 10 g akaciehonning
  • 3 g finthakket hvidløg
  • 5 g groft salt
  • friskkværnet peber
Pynt
  • ribs
  • stødt spidskommen
Hertil
  • 1000 g stegt lammekøller
  • 2000 g kogte eller bagte kartofler
  • 10 portioner

Læg auberginerne på en bageplade. Pensl med olivenolien og drys med oregano, salt og peber. Bag auberginerne i ovnen ca. 30 min. ved 190°, til auberginerne er møre og lysebrune. Køl af til stuetemperatur. Pisk fløden til skum og vend heri forsigtigt kærnemælk, honning, hvidløg, salt og peber. Cremen skal stadig være fyldig. Anret auberginerne på et fad. Dryp dressingen over og pynt med friske ribs og et drys spidskommen. Tip: Du kan også pynte med små citronfileter.

Energi 15340 kJ
Protein 28%
Kulhydrat 43%
Fedt 29%