close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Bagte kirsebær med brun farin-creme

Bagte kirsebær med brun farin-creme

Kirsebær har mange anvendelses muligheder og ikke kun som friske. I denne opskrift bliver de bagt med honning og citronsaft til de falder let sammen og får en dyb mørkerød farve. De bagte kirsebær får en intens kirsebærsmag og sammen med den brune farin-creme får du en himmels mundfuld. Du kan også vende kirsebærrene i cremen og bruge den som fyld i en lagkage eller i sprøde marengsskåle.

Ingredienser

  • 1000 g udstenede friske kirsebær (frosne kan også bruges)
  • 160 g akaciehonning
  • 60 g friskpresset citronsaft
  • 5 g fintrevet citronskal (usprøjtet)
Brun farin-creme
  • 300 g Kløver® yoghurt 2% græsk inspireret
  • 100 g brun farin
  • 15 g friskpresset citronsaft
  • 300 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 10 portioner

Kom kirsebærrene i et ovnfast fad og vend dem med honning, citronskal og -saft. Bag dem i ovnen - til de falder sammen og smider lidt væske. Lad kirsebærrene køle af.

Brun farin-creme

Rør yoghurt sammen med farin og citronsaft til en glat creme. Pisk fløden til et let skum og vend det i farin-yoghurten - til en let og luftig creme.

Server de bagte kirsebær med brun farin-creme.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 150°.

Energi 11620 kJ
Protein 6%
Kulhydrat 55%
Fedt 39%