close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Bagte kirsebær med brun farin-creme

Bagte kirsebær med brun farin-creme

Kirsebær har mange anvendelses muligheder og ikke kun som friske. I denne opskrift bliver de bagt med honning og citronsaft til de falder let sammen og får en dyb mørkerød farve. De bagte kirsebær får en intens kirsebærsmag og sammen med den brune farin-creme får du en himmels mundfuld. Du kan også vende kirsebærrene i cremen og bruge den som fyld i en lagkage eller i sprøde marengsskåle.

Ingredienser

  • 1000 g udstenede friske kirsebær (frosne kan også bruges)
  • 5 g fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 60 g friskpresset citronsaft
  • 160 g akaciehonning
Brun farin-creme
  • 300 g Kløver® yoghurt 2% græsk inspireret
  • 100 g brun farin
  • 15 g friskpresset citronsaft
  • 300 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 10 portioner

Kom kirsebærrene i et ovnfast fad og fordel citronskal, -saft og til sidst honning ud over. Vend lidt rundt i kirsebærrene og bag dem i ca. 10 min. ved 150° - så de lige falder sammen og smider lidt væske. Tag kirsebærrene ud af ovnen og lad dem køle af.

Brun farin-creme

Rør yoghurten med brun farin og citronsaft til en glat creme. Pisk fløden til et let skum og vend det i farin-yoghurten, så du får en let og luftig creme. Server de bagte kirsebær med farin-cremen som dessert eller eftermiddagssnack.

Tip

Du kan også servere is, parfait eller let pisket fløde til kirsebærrene.

Energi 11620 kJ
Protein 6%
Kulhydrat 55%
Fedt 39%