close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Bagte rødbeder med røget kartoffelmos, sur-søde kirsebær og rød fløde

Bagte rødbeder med røget kartoffelmos, sur-søde kirsebær og rød fløde

Rød brændende kærlighed. De klassiske elementer af kartoffelmos, sur-søde rødbeder og her; røget fisk, har fået en drejning og bliver til en varm, farvestrålende ret til en kold måned.

Ingredienser

  • 1 kg store rødbede
  • 150 g frosne eller syltede kirsebær fra sommeren
  • 5 g olivenolie
  • 2 g groft salt
  • 1 g friskkværnet peber
  • 100 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • evt. 50 g kirsebæreddike
Pocheret kuller
  • 150 g pigeonæbler i fine både, vendt med
  • 100 g citronsaft
  • 1 portion

Skræl rødbederne og del den i store ensartede både. Kom rødbeder, kirsebær, olivenolie, salt og peber i et ovnfast fad og bland det godt. Dæk fadet med bagepapir og låg og bag til rødbederne er møre. Sigt saften fra rødbederne over i en lille tykbundet gryde og kog det ind til det tykner. Tilsæt piskefløde og kog yderligere ind til en let tyk konsistens. Fisk lidt kirsebær fra fadet og tilsæt til saucen. Smag til evt. med kirsebæreddike.

Pocheret kuller

Opvarm mælk, hvidløg og laurbær til kogepunktet i en stor, tykbundet gryde eller fiskegryde. Læg fisken i den varme mælk og skru ned for temperaturen. Lad fisken pochere ved ca. 80° i 10-20 min. til fisken er halvt mør. Sluk for gryden og lad fisken trække færdig i kogelagen. Fjern fisken fra lagen og pluk den let fra hinanden. Husk at gemme fiskelage til kartoffelmosen.

Skræl kartofler og kog dem i usaltet vand til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem grundigt fri for vand. Mos kartoflerne med det kolde smør og tilsæt lidt af mælken fra fisken, indtil konsistensen på mosen er blød og lind. Husk at mælken fra den røgede fisk kan være meget salt, så tilsæt først ekstra salt når mosen er helt færdig! Smag til med lidt citronskal og peber.

Vend forsigtigt det plukkede fiskekød i den færdige mos. Smag på retten og krydr evt. med mere sort peber. Server de store stykker rødbeder på en tallerken med en stor skefuld ”fiskemos” og slut af med den røde kirsebærsauce, hen over rødbederne. Top op med sprøde skiver af pigeonæbler.

Bagetid

30-45 min. ved 180°.

Energi 17120 kJ
Protein 21%
Kulhydrat 32%
Fedt 47%