close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Bagte rødbeder vendt med syrnet fløde, dild og peberrod

Bagte rødbeder vendt med syrnet fløde, dild og peberrod

Smagen i det bagte rødbeder kombineret med honning, dild og peberrod er velsmagende og afbalanceret. Fløden sikre afrunding og giver en lækker cremet konsistens til rødbederne.

Ingredienser

  • 2 kg rødbeder
  • 75 g groft salt
  • 200 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 50 g akaciehonning
  • 30 g æblecidereddike
  • 20 g dild
  • 10 g peberrod
  • 7 g dildfrø hakkede
  • 3 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 portioner

Skræl rødbederne og kom dem i et ovnfast fad og drys med groft salt. Bag de hele rødbeder midt i ovnen - til de er møre.

Skær rødbederne ud i mindre stykker og kom dem i en skål. Rør fløde med honning, eddike, dild, peberrod, dildfrø, salt og peber. Lad fløden stå og syrne i 20-30 min. på køkkenbordet - til den tykner let. Kom dressingen på rødbederne, når de er kølet af, men stadig er lidt varmere end stuetemperatur. Vend det godt rundt. Lad rødbeder og dressing trække i 10 min. inden servering.

Tip

Det er en god idé at smage dem til en sidste gang – balancen plejer at rykke sig, mens rødbeder og dressing finder sammen.

Bagetid for rødbeder

Ca. 1½-2 timer ved 170º - varmluft.

Energi 8040 kJ
Protein 8%
Kulhydrat 54%
Fedt 38%