close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Bagte rodfrugter med korianderfrø og appelsindressing

Bagte rodfrugter med korianderfrø og appelsindressing

Skønne blandede rodfrugter tilsmagt med koriander og med appelsindressing med et touch af ingefær.

Ingredienser

  • 2 kg skrællede rodfrugter , fx gulerod, pastinak, persillerod og rødbede
  • 7 g korianderfrø
  • 50 g Lurpak® smør
  • 12 g fintrevede fed hvidløg
  • 12 g groft salt
  • friskkværnet peber
Appelsindressing
  • 500 g Kløver® yoghurt 2% græsk inspireret
  • 20 g flydende honning
  • 10 g fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 10 g fintrevet frisk ingefær
  • 10 g finthakkede korianderblade
  • 6 g groft salt
  • friskkværnet peber
Pynt
  • korianderblad
  • 10 portioner

Skær rodfrugterne i grove bjælker og læg dem på plader med bagepapir. Knus korianderfrøene groft i en morter. Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rist korianderfrø, hvidløg, salt og peber i smørret ved jævn varme i ca. 3 min. Hæld kryddersmørret over rodfrugterne og vend det godt sammen. Bag rodfrugterne i ca. 20 min. ved 225° (varmluft) - til de er gyldne.

Appelsindressing

Rør yoghurten sammen med honning, appelsinskal og de øvrige ingredienser. Smag til.

Pynt de bagte rodfrugter med frisk koriander og server dem sammen med appelsindressingen.

Energi 7670 kJ
Protein 16%
Kulhydrat 55%
Fedt 29%