close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Bagte rødkålschunks med ingefær og sesamdip

Bagte rødkålschunks med ingefær og sesamdip

Ingredienser

  • 1 kg rødkål delt i 10 både med stok, så kålen stadig hænger sammen
  • 30 g olivenolie
  • 10 g salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g zittauerløg skåret i både
  • 150 g sød koncentreret ribs- eller tranebærsaft
  • 100 g æblecidereddike
  • 20 g fint revet frisk ingefær
  • 20 g olivenolie
Sesam-dip
  • 20 g sesamfrø
  • 20 g olivenolie
  • 20 g sennep
  • 20 g æblecidereddike
  • 50 g tørrede dadler
  • 10 g friskpresset citronsaft
  • 20 g sojasauce , fx tamari
  • 3 g hvidløg
  • 20 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • evt. 20 g vand
  • 50 g hakkede saltet peanuts
  • 50 g friskhakket persille eller korianderblade
  • 10 portioner

Steg kålen lysebrun på begge sider i olivenolie. Drys med salt og peber og læg kålen i en gastrobakke. Steg løgene let i resten af olien og drys dem hen over rødkålen. Bland ribssaft, eddike, ingefær og olie og hæld det hen over kål og løg. Bag kålen ved 170° i 40-50 min. under låg til den er mør, men stadig har bid. Hæld lagen fra kålen og kog den ind i en gryde til en tynd sirup.

Sesam-dip

Kom sesamfrø, olivenolie, sennep, eddike, dadler, citronsaft, tamari, hvidløg og fløde i en foodprocessor og kør til en ensartet, blank masse. Tilsæt evt lidt vand for at få en passende dressing-konsistens.

Anret den lune rødkål med løg på et fad og dryp med sirup. Læg små klatter af sesamdip på kålen og drys med peanuts og persille eller koriander. Et dejligt tilbehør til andebryst eller langtidsstegt svinebryst.

Energi 8620 kJ
Protein 9%
Kulhydrat 40%
Fedt 51%