close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Bagte skiver af græskar med ostekrumme og persillefløde

Bagte skiver af græskar med ostekrumme og persillefløde

Ingredienser

  • 1 kg græskar
  • 60 g olivenolie
  • 6 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 60 g Arla® Tistrup Digekrone, økologisk
  • 60 g brødkrummer fra hvidt brød
  • 20 g salvie
  • 10 g revet citronskal (usprøjtet)
  • 6 g hakket hvidløg
  • 120 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 10 g friskpresset citronsaft
  • 10 g finthakket bredbladet persille
  • 3 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 portioner

Skær græskar i både, stadig med skræl, og vend dem med halvdelen af olien. Drys med salt og peber. Læg dem i et lag, helt tæt sammen, på en plade med bagepapir. Kør ost, brødkrumme, salvie, citron og hvidløg på en foodprocessor og drys det over græskarbådene. Der må gerne være et godt lag krumme på hver græskarbåd. Tryk raspen let, så den sidder bedre fast og dryp med resten af olien. Bag græskarrene i ovnen ved 190° i ca. 20 min. - eller til græskarrene er møre og raspen er lysebrun. Pisk fløden let og tilsæt citronsaft, persille, salt og peber og dryp over de varme græskar lige før servering.

Energi 6460 kJ
Protein 7%
Kulhydrat 20%
Fedt 73%