close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Bagte skiver af græskar med ostekrumme og persillefløde

Bagte skiver af græskar med ostekrumme og persillefløde

Bagte hokkaidogræskar med sprød topping og persillefløde.

Ingredienser

Bagt græskar
  • 1 kg græskar i både med skræl
  • 60 g olivenolie
  • 6 g groft salt
  • friskkværnet peber
Ostekrumme
  • 60 g brødkrummer fra hvidt brød
  • 60 g Arla® Tistrup Digekrone, økologisk
  • 20 g salvie
  • 10 g revet citronskal (usprøjtet)
  • 6 g hvidløg
Persillefløde
  • 120 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 10 g friskpresset citronsaft
  • 10 g finthakket bredbladet persille
  • 3 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 portioner
Bagt græskar

Vend græskar med halvdelen af olien og drys med salt og peber. Læg dem i et tæt lag på en plade med bagepapir.

Ostekrumme

Hak brødkrummer, ost, salvie, citron og hvidløg i en foodprocessor eller minihakker. Fordel ostekrummerne på græskarrene og dryp med resten af olien. Bag græskarrene i ovnen - til græskarrene er møre og raspen er gylden.

Persillefløde

Pisk fløden til et let skum og tilsæt citronsaft, persille, salt og peber og vend det godt rundt. Fordel fløden på de varme græskar lige før servering.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 190°.

Energi 6460 kJ
Protein 7%
Kulhydrat 20%
Fedt 73%