close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Bagte solbær og parfait med jernurt og vanilje

Bagte solbær og parfait med jernurt og vanilje

Citronverbena er en krydderurt, som er lidt overset herhjemme. Dog er den begyndt at vinde mere frem i det nye nordiske køkken. Det er de ellipseformede, ru og lysegrønne blade der kan anvendes i maden. I august får planten små hvide blomster, der også kan spises. Den giver denne is en skøn frisk citronagtig smag.

Ingredienser

  • 500 g friske eller frosne solbær
  • 125 g akaciehonning
  • 2 2 stilke citronverbena eller jernurt
Parfait
  • 1 1 vaniljestang
  • 200 g vand
  • 200 g sukker
  • 170 g æggeblommer
  • 800 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 20 g citronverbena eller jernurt
  • 10 portioner

Kom solbær i et ildfast fad, evt. med bagepapir i bunden. Tilsæt honning og jernurt og vend godt rundt. Bag solbærrene i ovnen i 10-15 min. ved 160 grader, så solbærrene lige "knækker" og tager smagen af honning og jernurt til sig. Tag solbærrene ud af ovnen og lad dem køle af i fadet, så de er kolde, når de serveres til parfaiten.

Parfait

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bring vand, sukker og vaniljekorn i kog og tag gryden af varmen. Pisk den lune sukkerlage ned i æggeblommerne, kom æggemassen tilbage i gryden og pisk den til et let skum over svag varme - pas på den ikke bliver for varm. Tag gryden af varmen og afkøl æggemassen let. Pisk fløden til let skum og vend den forsigtig ned i æggemassen sammen med jernurt. Kom parfaitmassen i en form eller 10 små portionsskåle og frys den ca. 3-4 timer afhængig af formens størrelse. Server med bagte solbær. Kom evt. overskydende solbær i et glas med tætsluttende låg. De kan bruges som syltetøj eller kompot til fx ost.

Energi 20940 kJ
Protein 4%
Kulhydrat 33%
Fedt 63%