close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Bakskuldsauce

Bakskuldsauce

Sauce & dip

Ingredienser

  • 0,5 liter Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 1 liter hønsefond
  • 2 bakskuld (saltet og røget ising)
  • 200 g blandede krydderurter (f.eks. porre, persillestilke og løg)
  • 0,5 dl koldpresset rapsolie
  • citronsaft
  • salt
  • friskkværnet peber
  • 0 portion

Bakskuld og urter skæres i grove stykker og sauteres i en gryde i olie 10 min. Fonden tilsættes og der varmes langsomt op. Lad det simre 30 min. Fonden sigtes og reduceres til ca. 1/2 l. Fløden piskes let og vendes i den varme fond, smag til med citronsaft, salt og peber. Server straks.

NB: Alternativt til bakskuld kan der anvendes røget bacon i tern. Dog er det vigtigt at hælde fedtet fra når det er stegt - inden fonden tilsættes. Server straks.

Protein 2%
Kulhydrat 14%
Fedt 84%