close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Blomkål med krydret fløde og Digekrone

Blomkål med krydret fløde og Digekrone

Tilbehør

Ingredienser

  • 1200 g blomkål i buketter
  • 6 dl Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 15 g hønsebouillon
  • 1 muskatnød
  • 2 -3 chipotle chili (røget jalapeño oftest fra dåse ellers tørret - alternativt anvendes alm. syltede jalapeños)
  • 250 g Arla® Tistrup Digekrone, økologisk
  • 300 g hele syltede drueagurker
  • 5 skiver rugbrød
  • 50 g Arla Harmonie® økologisk smør
  • 20 stilke citrontimian
  • friskkværnet groft salt
  • friskkværnet hvid peber
  • 10 portioner

Kog fløden op med boullion, revet muskat, hakket chipotle og finthakket citrontimian.

Læg blomkålsbuketterne i et fad og hæld den varme fløde over. Drys med fintrevet Digekrone og bag retten i ovnen 15-20 min. ved 180°.

Skær rugbrødet i små tern og rist stykkerne sprøde på panden i smør. Afkøl dem i en sigte. Drys ternene over blomkålen sammen med finthakkede drueagurker og evt. lidt kørvel inden servering.

Protein 11%
Kulhydrat 14%
Fedt 75%