close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Blomkålscouscous

Blomkålscouscous

Dejligt tilbehør af finthakket rå blomkål – også stok og blade – der bliver krydret med spidskommen og vendt i citronfløde.

Ingredienser

  • 100 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 50 g friskpresset citronsaft
  • 1 kg blomkål med stok og blade
  • 6 g spidskommen
  • 6 g groft salt
  • friskkværnet peber
Hertil
  • 1,5 kg stegt kyllingefileter
Pynt
  • rød skovsyre
  • 10 portioner

Bland fløde og citronsaft i en skål og lad det stå et øjeblik, så fløden tykner.

Skær blomkålen ud i grove stykker. Hak blomkål med stok og blade i en foodprocessor - i små portioner. Hvis der fyldes for meget i fodprocessoren, kan blomkålen sætte sig fast og salaten vil blive for fintdelt. Den hakkede blomkål skal have konsistens som løse ris. Kom kålen i en stor skål og bland den grundigt med salt, spidskommen og peber. Vend til sidst citronfløden i salaten. Smag til - evt. med mere citron. Anret i skåle og server kold som tilbehør til fx fiskefrikadeller eller kylling.

Energi 9020 kJ
Protein 64%
Kulhydrat 7%
Fedt 29%