close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Blomkålscouscous

Blomkålscouscous

Ingredienser

  • 100 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 50 g friskpresset citronsaft
  • 1 kg blomkål med stok og blade
  • 6 g groft salt
  • 6 g spidskommen
  • g friskkværnet peber
Hertil
  • 1,5 kg stegt kyllingefileter
Pynt
  • rød skovsyre
  • 10 portioner

Bland fløde og citronsaft i en skål og lad det stå et øjeblik, så fløden tykner. Skær blomkålen ud i grove stykker og blend det hele, både stok, blade og kål, i foodprocessor i små portioner. Hvis der fyldes for meget i maskinen ad gangen, kan blomkålen sætte sig fast og salaten vil blive for fint blendet. Den blendede blomkål skal have konsistens som løse ris. Kom kålen i en stor skål og bland den grundigt med salt, spidskommen og peber. Vend til sidst citronfløden i salaten og tilsmag evt. med mere citron. Anret i skåle og server kold som tilbehør til fx fiskefrikadeller eller kylling.

Energi 9020 kJ
Protein 64%
Kulhydrat 7%
Fedt 29%