close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Bønner klædt med sennepscreme, røget makrel og hele stegte stikkelsbær

Bønner klædt med sennepscreme, røget makrel og hele stegte stikkelsbær

Varme sur-søde stikkelsbær og røget fyldig makrel er to modpoler der her møder hinanden på fornemste vis. Der er gode farver på tallerkenen i denne ret, som også byder på en af de tidlige danske æblesorter med smukt lyserødt frugtkød.

Ingredienser

  • 500 g røgede makreller uden skind og ben
  • 200 g røde æbler , fx discovery
  • 15 g karse
  • 1 portion

Nip bønnerne og kog dem møre i saltet, spilkogende vand. Afkøl hurtigt i iskoldt vand. Dræn bønnerne. Blend hytteost og mælk fuldstændig glat og uden klumper. Tilsæt sennep og peber og vend bønnerne i dressingen.

Del makrellen i 10 store stykker a ca. 50 g Anret bønnesalaten på et stort fad. Læg her på makrelstykkerne med nogle cm afstand.

Smelt smørret lysebrunt i panden og steg de friske stikkelsbær ved jævn varme, så panden ikke går i kog, men heller ikke sprækker stikkelsbærrene for meget. Steg bærrene til de er gennemvarme og let bløde. Krydr med lidt salt og peber. Anret en skefuld stikkelsbær på hvert makrelstykke.

Skær æblerne i hele skiver på et mandolinjern, så kernehuset udgør en lille ”blomst” i midten af æbleskiven og stik æbleskiverne ned i salaten mellem fiskestykkerne, så de ”vifter” kækt. Pynt med lidt nyklippet karse og server straks.

Tips

Server salaten med nykogte kartofler, groft brød eller til en krydret grønsagssuppe Husk at gemme diverse æblerester til din hjemmelavede æbleeddike.

Energi 9420 kJ
Protein 25%
Kulhydrat 16%
Fedt 59%