close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Bønnesalat med oliven, chalotteløg, tomat, estragon og ostecreme

Bønnesalat med oliven, chalotteløg, tomat, estragon og ostecreme

Snittebønnen, der stammer fra området syd for det Kaspiske Hav, er nært beslægtet med hestebønnen. Snitbønnen er grov- ere end bryd-bønnerne. Den har seje fibre og en sej membran, hvorfor de skal skæres i stykker inden tilberedning. De er gode i supper, sammenkogte retter og stuvning.

Ingredienser

  • 500 g grønne bønner
  • 500 g snittebønne
  • 550 g tomater - skåret i store tern
  • 150 g finthakkede skalotteløg
Ostecreme
  • 200 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 100 g Arla Apetina® hvid ost classic tern
  • 60 g dijonsennep
  • 40 g flydende honning
  • 45 g æbleeddike
  • 45 g olivenolie
  • 3 g havsalt
  • friskkværnet peber
  • 50 g sorte oliven uden sten
  • 10 g grofthakkede friske estragonblade
Hertil
  • 600 g groft brød
  • 10 portioner

Nip enderne af bønnerne, og skyl dem i koldt vand. Bring vand og salt i kog i en stor gryde og blancher bønnerne heri i 3-4 min., så de er møre, men stadig med godt bid. Kom bønnerne direkte over i en skålfuld koldt vand, så kogningen stopper. Kom derefter bønnerne i en sigte, og lad dem dryppe grundigt af. Vend bønnerne sammen med tomater og løg på et stort fad.

Ostecreme

Kom fløde og salatost i en lille hurtighakker og hak det så det bliver jævnt og cremet. Pisk sennep, honning, eddike, olie, salt og peber sammen og vend ostecremen heri. Smag til og hæld den over grønsagerne. Drys med oliven og estragon.

Servering

Som en del af salat buffet.

Energi 15940 kJ
Protein 11%
Kulhydrat 47%
Fedt 42%