close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Bønnespread med hytteost og spidskommen

Bønnespread med hytteost og spidskommen

Ingredienser

  • 125 g butter beans
  • 1 liter vand
  • 3 laurbærblade
  • 20 g fintrevet ingefær
  • 5 kafir limeblade
  • 10 g groft salt
  • 500 g Arla Harmonie® økologisk hytteost 4%
  • 50 g limesaft
  • 2 g ristet, knust spidskommen
  • 10 g finthakkede korianderblade
  • 500 g ristede halve pitabrød
  • 10 portioner

Dæk bønnerne med rigeligt vand og sæt dem i blød i ca. 12 timer. Kasser iblødsætningsvandet.

Kogning af bønner: Kom bønnerne i en gryde sammen med vand, laurbærblade, ingefær, lime og salt. Kog bønnerne ved svag varme og under låg i ca. 45 min. eller til de er meget møre. Lad bønnerne dryppe godt af og kassér laurbær- og limeblade. Afkøl bønnerne.

Kom de kolde afdryppede bønner i en foodprocessor sammen med hytteost, limesaft og spidskommen. Kør blandingen i ca. 3 min. eller til den er helt glat. Vend korianderblade i spreaden og smag til.

Server bønnespreaden sammen med de ristede pitabrød.

Tip: Bønnespread kan også spises på knækbrød eller som dip til sprøde grøntsagsstave.