close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Braiserede svinekæber med æble og mos

Braiserede svinekæber med æble og mos

Ingredienser

  • 1400 g svinekæber
  • 18 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 15 g Arla® koncentreret smør
  • 20 g hvedemel
  • 4 dl æblemost
  • 400 g frosne perleløg
  • 12 g Sambal oelek
Grov rodfrugtmos
  • 1 kg skrællede bagekartoffel - skåret i grove stykker
  • 1 kg skrællet selleri - skåret i grove stykker
  • 2 dl Kløver® Madlavningsfløde 15%
  • 12 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 portioner

Drys kæberne med salt og peber og brun dem i smør. Drys med hvedemel og afbag et øjeblik. Kom æblemost, perleløg og sambal oelek ned til kæberne og lad dem simre under låg i ca. 1 time eller til de er helt møre.

Tilsæt fløde, bønner og æblebåde og varm retten godt igennem. Smag til.

Grov rodfrugtmos: Kog kartofler og selleri til de er helt møre - ca. 1/2 time. Hæld vandet fra og lad grønsagerne dampe godt af. Mos grønsagerne og tilsæt fløde, salt og peber. Vend godt rundt og smag til.

Tip: Æblemosten kan erstattes af en god fond.

Energi 21350 kJ
Protein 32%
Kulhydrat 38%
Fedt 30%