close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Braiseret kalveskank med æbler og svampe

Braiseret kalveskank med æbler og svampe

Ingredienser

  • 1 kalveskank
  • 75 g zittauerløg i grove stykker
  • 10 persillekviste
  • 9 g hvidløg
  • 5 g groft salt
  • 5 g friskkværnet peber
  • 2,5 dl æblemost
  • 2,5 dl koncentreret kalvefond
  • 10 g Arla Harmonie® økologisk smør
  • 250 g rensede champignoner i kvarte
  • 250 g æbler i både
  • 1 dl Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille
Rodfrugtmos
  • 1 kg skrællede bagekartoffel i grove stykker
  • 550 g skrællede knoldselleri i grove stykker
  • 400 g skællede persillerødder eller gulerod - i grove stykker
  • 1 dl Arla Harmonie® økologisk minimælk 0,5%
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 portioner

Skær 3-4 snit i kanten af hver kalveskank. Brun skankerne i ovnen i ca. 5 min ved 250° i en dyb gastronom. Tilsæt løg, hvidløg, persillekviste, salt, peber, æblemost og kalvefond og kom (staniol eller) låg på gastronomen. Braiser skankene ved 150° i ca. 4 timer eller til de er helt møre. Lad skankene køle lidt af og skær det reelle kød i grove stykker. Sigt fonden og skum fedtet af toppen.

Smelt smør i en pande og steg champignon i ca. 5 min til de er gyldne. Tilsæt æbler og steg i yderligere 2 min. Kom kød, fond, piskefløde, æbler og champinon  i en gryde og varm det godt igennem. Vend persillen i lige inden servering.

Rodfrugtmos: Kog bagekartofler, selleri og persillerødder i en gryde til de er helt møre - ca. 30 min. Hæld vandet fra og lad dem dampe af. Mos rodfrugterne og tilsæt mælk, salt, peber og smag til.

Energi 12780 kJ
Protein 29%
Kulhydrat 43%
Fedt 28%