close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Braiseret kalveskank med æbler og svampe

Braiseret kalveskank med æbler og svampe

Langtidsstegt kalveskank med æbler, svampe og grov rodfrugtmos.

Ingredienser

  • 750 g kalveskanke
  • 250 g æblemost
  • 250 g koncentreret kalvefond
  • 75 g zittauerløg i grove stykker
  • 20 g hvidløg
  • 10 stykker persillekviste
  • 5 g groft salt
  • 5 g friskkværnet peber
  • 10 g Arla Harmonie® økologisk smør
  • 250 g æbler i både
  • 250 g rensede champignoner i kvarte
  • 100 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 18 g grofthakket bredbladet persille
Rodfrugtmos
  • 1 kg skrællede bagekartoffel i grove stykker
  • 550 g skrællede knoldselleri i grove stykker
  • 400 g skællede persillerødder eller gulerod - i grove stykker
  • 100 g Arla Harmonie® økologisk minimælk 0,5%
  • 10 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 portioner

Skær 3-4 snit i kanten af hver kalveskank. Brun skankerne i ovnen i en dyb gastronom. Tilsæt æblemost, kalvefond, løg, hvidløg, persillekviste, salt og peber og låg på gastronomen. Braiser skankene i ovnen til de er møre. Lad skankene køle lidt af og skær det reelle kød i grove stykker. Sigt fonden og skum fedtet af toppen.

Smelt smør i en pande og steg champignon ca. 5 min til de er gyldne. Tilsæt æbler og steg i yderligere 2 min. Kom kød, fond og champignoner i en gryde og varm det godt igennem. Vend persillen i inden servering.

Rodfrugtmos

Kog bagekartofler, selleri og persillerødder i en gryde ca. 30 min. - til de er møre. Hæld vandet fra og lad dem dampe af. Mos rodfrugterne og tilsæt mælk, salt, peber. Smag til.

Bruning

Ca. 5 min. ved 250°.

Braisering

Ca. 4 timer ved 150°.

Energi 12780 kJ
Protein 29%
Kulhydrat 43%
Fedt 28%