close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight

Braiseret rødkål med svesker, timian og peberrodsskum

Mør rødkål i flager får smagsmæssig dybde og saftigt selskab af løg, appelsiner, æbler, svesker, timian, balsamico og kalvebouillon. Den lette peberrodsskum med fløde fuldender retten som tilbehør.

Ingredienser

  • 400 g rødkål - skåret i grove stykker
  • 200 g zittauerløg - skåret i både
  • 150 g appelsiner - skåret i mindre stykker
  • 200 g rødkindede æbler - skåret i både
  • 150 g svesker
  • 25 g Arla Harmonie® økologisk smør
  • 60 g balsamicoeddike
  • 5 g finthakket frisk timian
  • 6 g salt
  • friskkværnet hvid peber
  • 150 g kalvebouillon
Peberodsskum
  • 100 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 100 g Arla Harmonie® tykmælk 3,5%
  • 10 g fintrevet peberrod
  • 10 g friskpresset citronsaft
  • 10 g sukker
  • 5 g salt
  • friskkværnet peber
Pynt
  • timiankvist
  • 10 portioner

Bland rødkål, løg og de øvrige ingredienser i et ovnfast fad. Hæld kalveboullionen over rødkålsblandingen og steg den i ca. 60 min. ved 150°. Kom staniol over de første 30 min.

Peberodsskum

Pisk fløden til en fast skum og bland den med tykmælk, peberrod, sukker, salt og friskkværnet peber. Smag til.

Anret den lune braiserede rødkål i et fad og pynt med frisk timian. Server den kolde peberrodsskum til.

Energi 5344 kJ
Protein 7%
Kulhydrat 54%
Fedt 39%