close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Brændenælde creme anglaise

Brændenælde creme anglaise

Creme anglaise er en smagfuld dessertcreme, som smager godt både til frisk eller syltet frugt, eller som creme til et stykke tærte eller en lun kage. Brændenælder kan bruges i både creme og pandekagedej eller blendes i en kold smoothie. De nye små skud smager bedst. Alternativt kan du bruge mynte eller citronmelisse.

Ingredienser

Tilbehør
  • 1,25 kg syltede pærer
  • 10 portioner

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas dem sammen med lidt sukker på spækbrættet med den flade side af kniven, så kornene skiller sig ad. Kom vanilje og stang i en tykbundet gryde sammen med æggeblommer, sukker og maizena, og rør det godt sammen. Kog mælk, fløde og finthakket brændenælde op i en gryde, kom den kogende væske ned i æggeblandingen under grundig piskning, sæt gryden på komfuret og varm det hele godt igennem under grundig piskning. Lad cremen koge igennem i 2-3 min., indtil den tykner og bliver helt glat og blød. Tag gryden af varmen, og kom cremen over i en lille skål. Sæt cremen i køleskabet, og lad den blive helt kold inden servering. Tip: Cremen kan evt. blendes igennem med en stavblender, så brændenælderne bliver blendet helt ud og cremen bliver glat og noget tyndere.

Energi 11150 kJ
Protein 5%
Kulhydrat 49%
Fedt 46%