close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Broccolipuré med sprød salat af broccolistok, mandler og syltet rødløg

Broccolipuré med sprød salat af broccolistok, mandler og syltet rødløg

Waoooo… Her får du en helt nye og velsmagende salat eller vegetarret. Den purerede broccoli har en helt utrolig smag og sammen med den helt sprøde broccolistok, de syltede rødløg og de nøddeagtige mandler har du en helt fuldendt smagsoplevelse.

Ingredienser

  • 1500 g broccoli
  • 3,5 liter vand
  • 10 g groft salt
  • 100 g rødløg i helt tynde skiver
  • 45 g æbleeddike
  • 2,5 g groft salt
  • 4 g sukker
  • 28 g koldpresset rapsolie
  • 50 g mandler , fx saltede
Hertil
  • 600 g groft brød
  • 10 portioner

Del broccoli i store buketter - gem stok. Bring vand og salt i kog i en stor gryde og kog broccolibuketterne uden låg i ca. 4 min. - til de er møre og stadig holder den grønne farve.

Kom broccoli i en blender sammen med hytteost, rygeost og de øvrige ingredienser. Blend til en flot grøn puré og smag til. Stil den broccolipuréen i køleskabet og lad den blive helt kold.

Skræl broccolistok med en tyndskræller, så de værste trevler kommer væk. Skær stok i helt tynde skiver på langs på et mandolinjern og kom broccoliskiverne i koldt vand, så de bliver helt sprøde. Vend rødløg sammen med eddike, salt og sukker i en lille skål og lad det trække i 10-15 min. Tag broccolistok op af vandet, dryp grundigt af og læg fx på et viskestykke. Vend broccolistok med rødløg, rapsolie og hakkede mandler. Fordel løgblandingen på toppen af broccolipureén og server evt. med godt brød til.

Servering

Som salat eller tilbehør til koldt kød og pålæg.

Energi 13430 kJ
Protein 19%
Kulhydrat 52%
Fedt 29%