close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Broccolipuré med sprød salat af broccolistok, mandler og syltet rødløg

Broccolipuré med sprød salat af broccolistok, mandler og syltet rødløg

En velsmagende vegetarret eller salat. Den purerede broccoli har en utrolig skøn smag med den helt sprøde broccolistok, de syltede rødløg og de saltede mandler.

Ingredienser

  • 1500 g broccoli
  • 3,5 liter vand
  • 10 g groft salt
  • 150 g Arla Harmonie® økologisk hytteost 4%
  • 100 g rygeost
  • 50 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 4 g fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 3 g rosmarinblade
  • 5 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 100 g rødløg i helt tynde skiver
  • 45 g æbleeddike
  • 4 g sukker
  • 2,5 g groft salt
  • 28 g koldpresset rapsolie
  • 50 g grofthakkede mandler , fx saltede
Hertil
  • 600 g groft brød
  • 10 portioner

Del broccoli i store buketter - gem stok. Bring vand og salt i kog i en stor gryde og kog broccolibuketterne uden låg i ca. 4 min. - til de er møre og stadig holder den grønne farve.

Del broccolien i store buketter – gem stokken. Bring vand tilsat salt i kog i en gryde og kog broccolibuketterne - til de er møre, men stadig har bid. Hæld vandet fra og kom broccolien i en foodprocessor sammen med hytteost, rygeost, fløde og de øvrige ingredienser. Hak til en glat, grøn puré. Stil broccolipuréen tildækket i køleskabet til den er kold. Smag til.

Skær stokken i meget tynde skiver på langs med en tyndskræller og kom broccoliskiverne i koldt vand. Stil broccoliskiverne i køleskabet, så de bliver helt sprøde.

Vend rødløget sammen med eddike, sukker og salt. Lad det trække i 10-15 min.

Tag broccoliskiverne op af vandet og tør dem i et viskestykke. Vend skiverne med rødløg, rapsolie og hakkede mandler. Kom broccolipureén i en skål og fordel løgblandingen på toppen. Server broccolipuréen med groft brød.

Servering

En rest broccolipuré kan bruges som fyld i sandwich sammen med fx parmaskinke, tomat og salatblade.

Energi 13430 kJ
Protein 19%
Kulhydrat 52%
Fedt 29%