close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Buche de Noël

Buche de Noël

Buche de Noël er en traditionel julekage fra Frankrig. Man samler roulader, så det ligner træstammer og pynter dem med nødder, nisser, marcipanblade etc. Her er rouladen mere nordisk i smagen med en krydret rugbrødsbund, tyttebærsylt og hytteostcreme med vanilje.

Ingredienser

Hytteostcreme
Bund
  • 80 g brun farin
  • 30 g majsolie
  • 100 g æg
  • 100 g hvedemel
  • 4 g natron
  • 2 g stødt kanel
  • 2 g stødt kardemomme
  • 2 g stødt ingefær
  • 1 g fint salt
  • 80 g revede rodfrugter , fx gulerod, pastinak, persillerod eller lignende
  • 80 g revet rugbrød
  • 200 g syrligt tyttebærsyltetøj
  • 10 portioner
Hytteostcreme

Kør hytteosten glat på en foodprocessor. Tilsæt flormelis, majsstivelse og vaniljesukker. Smag til. Stil cremen tildækket i køleskabet ca. 1 time - eller til ceme har sat sig.

Bund

Pisk sukker og olie sammen og tilsæt æggene et ad gangen - pisk godt ind imellem. Bland mel, natron, krydderier og salt i dejen. Vend rodfrugter og rugbrød i til sidst. Smør dejen ud på bagepapir i en firkant (ca. 25x25 cm). Bag bunden i ovnen.

Læg kagen omvendt på et stykke bagepapir og træk det andet bagepapir af kagen, så bunden af kagen vender opad. Smør straks kagen med tyttebærsyltetøj og derefter et tyndt lag hytteostcreme. Gem noget af cremen til pynt. Rul kagen stramt i bagepapiret og læg rouladen på køl nogle timer - gerne til dagen efter. Server kagen kold fra køleskabet.

Bagetid

12-15 min. ved 170°.

Energi 9450 kJ
Protein 17%
Kulhydrat 58%
Fedt 25%