close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Buche de Noël

Buche de Noël

er en traditionel julekage fra Frankrig, hvor man samler roulader, så det ligner træstammer og pynter dem med nødder, nisser, marcipanblade etc. Her er rouladen mere nordisk i smagen, med en krydret rugbrødsbund, tyttebærsylt og hytteostcreme med vanilje. Og pynten; den bestemmer man selv, men det er vel december!

Ingredienser

Cremen
Kagen
  • 80 g brun farin
  • 30 g majsolie
  • 100 g æg
  • 100 g hvedemel
  • 2 g stødt kanel
  • 2 g stødt kardemomme
  • 2 g stødt ingefær
  • 1 g fint salt
  • 4 g natron
  • 80 g revede rodfrugter , fx gulerod, pastinak, persillerod eller lignende
  • 80 g revet rugbrød
  • 200 g syrligt tyttebærsyltetøj
  • 1 portion
Cremen

Kør hytteosten helt glat på en foodprocessor. Tilsæt flormelis, vaniljesukker og majsstivelse. Kør cremen en gang til på foodprocessoren og lad den stå i ca. 1 time på køl, så cremen sætter sig.

Kagen

Rør sukker og olie sammen og pisk æggene i ét ad gangen, til blandingen bliver lys og cremet. Sigt og bland mel, krydderier, salt og natron i dejen. Vend revet rodfrugt og rugbrød i til sidst. Smør dejen ud på bagepapir i en firkant (ca. 25x25 cm). Og bag bunden.

Læg kagen omvendt på et stykke bagepapir og træk det andet bagepapir af kagen, således at det nu er bunden af kagen der vender opad. Smør straks kagen med tyttebærsyltetøj og derefter et tyndt lag hytteostcreme. Gem gerne noget af cremen til pynt. Rul kagen stramt i bagepapiret og læg rouladen på køl nogle timer og meget gerne til dagen efter.

Tip

Gem evt lidt af cremen og bland den med kakao. Smør den mørke creme uden på rouladen, så det ligner ”bark” på træet. Pynt med hele nødder og evt. en lille nisse. Server kagen kold fra køleskabet.

Bagetid

12-15 min. ved 170°.

Energi 9450 kJ
Protein 17%
Kulhydrat 58%
Fedt 25%