close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Bygotto med spinat, sølvbede og ost

Bygotto med spinat, sølvbede og ost

Bygotto er en skøn vegetarisk ret med cremet fløde og sølvbeder.

Ingredienser

  • 20 g olivenolie
  • 200 g finthakkede løg
  • 400 g perlebyg skyllet i vand og drænet
  • 400 dl øl gerne alkoholfri
  • 1,2 liter grøntsagsbouillon eller hønsefond
  • 200 g sølvbeder
  • 15 g olivenolie
  • 10 g finthakket hvidløg
  • 200 g rengjorte og plukkede spinatblade
  • 125 g revet Arla® Tistrup Digekrone, økologisk eller parmasan
  • 50 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • friskkværnet peber
  • 10 portioner

Varm olien op i en tykbundet gryde og steg løgene, til de er klare. Kom perlebyg i gryden og rist et par minutter. Tilsæt øl og lad kernene trække al væden. Tilsæt halvdelen af fonden, og lad byggen simre ved svag varme. Byggen skal nå at suge al væsken, inden der kommes mere på. Fortsæt sådan i ca. 30 minutter og rør i gryden af og til, indtil kornene er møre - men med bid.

Skær bladene fra stænglerne på sølvbeden og skær stænglerne i små tern. Opvarm en gryde med olie og sauter hurtigt hvidløg, spinat og bladene fra sølvbederne ved kraftig varme. Dræn grøntsager i en sigte.

Tilsæt ost og fløde til bygottoen - konsistensen skal være blød og cremet. Vend til sidst grønsager i. Smag til med peber og evt. en smule salt - afhængigt af hvor salt fonden har været. Tilsæt tern af rå bladbedestængler. Server den varme bygotto straks.

Energi 11620 kJ
Protein 15%
Kulhydrat 50%
Fedt 35%