close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Bygotto med spinat, sølvbede og ost

Bygotto med spinat, sølvbede og ost

Bygotto er en skøn vegetarisk ret med cremet fløde og sølvbeder.

Ingredienser

  • 20 g olivenolie
  • 200 g finthakkede løg
  • 400 g perlebyg skyllet i vand og drænet
  • 400 g øl gerne alkoholfri
  • 1,2 liter grøntsagsbouillon eller hønsefond
  • 200 g sølvbeder
  • 15 g olivenolie
  • 10 g finthakket hvidløg
  • 200 g rengjorte og plukkede spinatblade
  • 125 g revet Arla® Tistrup Digekrone, økologisk eller parmasan
  • 50 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • friskkværnet peber
  • 10 portioner

Varm olien op i en tykbundet gryde og steg løgene til de er klare. Kom perlebyg i gryden og rist et par minutter. Tilsæt øl og lad kernene trække al væden. Tilsæt halvdelen af fonden og lad perlebyggen simre ved svag varme - rør af og til. Byggen skal suge al væsken, inden der tilsættes mere. Fortsæt ca. 30 minutter til kornene er møre - men med bid.

Skær bladene fra stænglerne på sølvbeden og skær stænglerne i små tern.

Opvarm olie i en gryde og sauter hvidløg, spinat og bladene fra sølvbederne ved kraftig varme. Dræn grøntsager i en sigte.

Tilsæt ost og fløde til bygottoen - konsistensen skal være blød og cremet. Vend de sauterede grønsager i. Smag til med peber og evt. en smule salt - alt efter hvor salt fonden er. Tilsæt bladbedestænglerne. Server bygottoen straks.

Energi 11620 kJ
Protein 15%
Kulhydrat 50%
Fedt 35%