close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Bygotto med spinat, sølvbede og Digekrone

Bygotto med spinat, sølvbede og Digekrone

Ingredienser

  • 20 g olivenolie
  • 200 g finthakkede løg
  • 400 g perlebyg skyllet i vand og drænet
  • 400 dl øl gerne alkoholfri
  • 1200 g grønsagsbouillon eller hønsefond
  • 125 g revet Arla® Tistrup Digekrone, økologisk eller parmasan
  • 50 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 14 g olivenolie
  • 10 g finthakket hvidløg
  • 200 g rengjorte og plukkede spinatblade
  • 200 g sølvbeder
  • friskkværnet peber
  • 10 portioner

Varm olien op i en tykbundet gryde og steg løgene, til de er klare. Kom perlebyg i gryden og rist et par minutter. Tilsæt øllet og lad kernene trække al væden, før fonden tilsættes. Tilsæt halvdelen af fonden, og lad byggen simre ved meget lav blus. Byggen skal nå at suge alt væsken, inden der kommes mere på. Fortsæt sådan i ca. 30 minutter og rør i gryden undervejs, indtil kornene er møre med bid. Skær bladene fra stænglerne på sølvbeden og skær stænglerne i små tern. Opvarm en gryde med olie og sauter hurtigt hvidløg, spinat og bladene fra sølvbederne ved høj temperatur. Dryp af i en sigte et par minutter. Tilsæt ost og fløde til bygottoen - konsistensen skal være blød og cremet. Vend til sidst grønsagerne i og smag til med rigelig peber og evt. en smule salt afhængigt af, hvor salt fonden har været. Tilsæt ternene af rå bladbedestængler og server retten rygende varm.

Energi 11620 kJ
Protein 15%
Kulhydrat 50%
Fedt 35%