close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Cheesecake a la risalamande

Cheesecake a la risalamande

Lækker støbt risalamande med top af kirsebærmousse.

Ingredienser

Risalamande
  • 75 g digestive kiks
  • 50 g mandler
Kirsebærmousse
  • 50 g mandler
Pynt
  • citronmelisse
  • 10 portioner
  • 65 minutter
Risalamande

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk flødeost, flormelis og vaniljekorn godt sammen. Varm fløden i en gryde og pisk den udblødte husblas heri. Rør flødeosteblandingen jævn med fløden og vend risalamanden i til sidst.

Blend kiks og mandler fint. Smør 10 forme (a ca. 1¾ dl) med fedtstof og drys kiks og mandelblandingen heri. Fordel risalamanden i de 10 forme og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer. Stil dem i fryseren i ca. ½ time så de lettere slipper formene.

Kirsebærmousse

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Blend kirsebærsaucen fint og varm den i en gryde. Vend husblassen i og lad det blive lillefingervarmt. Pisk fløden let - det er vigtigt den ikke bliver for stiv, da moussen så vil skille. Vend den sammen med kirsebærsaucen og kom kirsebærmoussen i en sprøjtepose med tyl. Stil den i køleskabet i mindst 4 timer.

Tag de 10 cheesecakes ud af formene og stil dem på en bakke og lad dem tø i køleskabet ca. 1 time. Anret dem på tallerkener og top dem op med kirsbærmousse. Fordel mandlerne om de 10 cheesecakes og pynt med citronmelisse. Afslut med at sætte små toppe af kirsebærmousse rundt om mandlerne.

Energi 18030 kJ
Protein 8%
Kulhydrat 26%
Fedt 66%