close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Chokolademousse med chili, mynte og brombær

Chokolademousse med chili, mynte og brombær

Ingredienser

  • 100 g tørrede dadler uden sten
  • 100 g friskpresset appelsinjuice
  • 10 - 20 (afhængig af styrken) røde chilipebre - meget finthakket
  • 90 g æggeblommer
  • 200 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 100 g brombær
  • 10 g hakket mynte
  • 10 portioner

Udblød dadlerne i appelsinsaft nogle timer. Hak dadler og appelsinsaft til en glat, ensartet masse sammen med chilien i en foodprocessor. Tilsæt æggeblommerne og kør det hele ca. 5 min. til et lyst skum. Smelt chokoladen i vandbad. Vend den smeltede chokolade og dadelskum hurtigt sammen i en skål. Vend flødeskummet i og rør det jævnt. Vend til sidst forsigtigt de piskede æggehvider i. Kom chokolademoussen i et stort fad, så der er stor "overflade" til bærrene ved serveringen. Eller kom moussen i små glas, så den bliver portionsanrettet. Lad moussen stå på køl til næste dag. Vend bærrene med hakket mynte og anret på toppen af chokolademoussen.

Energi 10850 kJ
Protein 9%
Kulhydrat 37%
Fedt 54%