close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Citrontykmælk med sprødt nøddedrys

Citrontykmælk med sprødt nøddedrys

Ingredienser

Citronsirup
  • 1,5 dl citronsaft (friskpresset)
  • 125 g sukker
  • 1 liter Arla Harmonie® økologisk tykmælk 3,5%
  • 1 dl Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
Sprød nøddedrys
  • 10 portioner
  • 45 minutter

Citronsirup: Lad citronsaft og sukker koge ved kraftig varme uden låg i ca. 10 min. til en tyk sirup. Afkøl citronsiruppen og vend den i tykmælken sammen med piskefløden. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time – eller til den er helt kold.

Sprødt nøddedrys: Lad smørret blive gyldent i en pande og rist nødder og havregryn ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Drys med sukker og rist i yderligere 3 min. Hæld nødde-drysset til afkøling på et stykke bagepapir.

Energi 11748 kJ
Protein 9%
Kulhydrat 38%
Fedt 53%