close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Coleslaw af rødkål, granatæblekerner og kirsebæreddike

Coleslaw af rødkål, granatæblekerner og kirsebæreddike

Ingredienser

  • 500 g rødkål - fintsnittet i lange strimler
  • 300 g rødbeder - skåret i strimler på mandolin eller foodprocessor
  • 10 g groft salt
  • 20 g kirsebæreddike
  • 40 g honning
  • 20 g dijonsennep
  • 8 g friskrevet peberrod evt. mere afhængig af styrken på peberrod
  • 25 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 20 g kirsebæreddike
  • 40 g frosne kirsebær
  • 20 g olivenolie
  • friskkværnet peber
  • 200 g æbler - skåret i små tern, gerne cox orange eller pigeon
  • 20 g hakkede korianderblade
  • 150 g granatæblekerner
  • 10 portioner

Bland rødkål, rødbede, salt og eddike i en stor skål og ælt grønsagerne godt, så fibrene mørnes let. Blend honning, sennep, peberrod, fløde, eddike, bær, olie og peber til en glat dressing og vend det i kålen sammen med æbletern, koriander og granatæblekerner. Gem lidt til pynt. Anret salaten på et stort fad og drys med resten af granatæblekernerne og lidt korianderkviste. Salaten er friskt, sprødt tilbehør til decemberkødet eller til en gang hjemmelavede fiskedeller.

Tip

Coleslawen kan tilberedes med persille eller kørvel som alternativ til koriander.

Energi 3590 kJ
Protein 8%
Kulhydrat 57%
Fedt 35%