close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Couscous med hvidløgskefir og courgetter

Couscous med hvidløgskefir og courgetter

Mellemøstlig inspireret salat med skønne farver og fantastisk smag.

Ingredienser

Couscous
  • 250 g couscousgryn
  • 500 g kogende vand
  • 5 g havsalt
  • 550 g grønne og gule courgetter i lange tynde strimler
  • 56 g olivenolie
  • 5 g havsalt
  • 2 g friskkværnet peber
  • 2 stykker limefrugter - økologiske
Kefirdressing
  • 200 g ESSENS Kefir
  • 6 g fintrevet hvidløg
  • 2,5 g havsalt
  • 1 g friskkværnet peber
  • 5 g fintstrimlede friske mynteblade
  • 14 g olivenolie
  • 100 g sorte oliven
Pynt
  • frisk mynteblad
  • 1 portion
Couscous

Kom grynene i en skål og overhæld dem med kogende vand og drys med salt. Rør godt rundt og lad couscousgrynene trække i ca. 10 min. - rør af og til.

Lad en grillpande blive godt varm og grill courgettestrimlerne i ca. 30 sek. på hver side. Vend olie, salt og peber sammen i en skål og kom efterhånden de grilllede courgetter heri og lad dem marinere. Skær limefrugterne over og grill dem til sidst ca. 5 min. på hver side.

Kefirdressing

Rør kefir med hvidløg, salt og peber. Smag til.

Vend ved serveringen couscousgryn sammen med kefirdressing, mynteblade, olivenolie og oliven. Pres saften fra de grillede limefrugter henover salaten. Pynt med mynteblade og server.

Tips

Retten kan serveres som en vegetar hovedret til 4. Smager også godt med salattern.

Energi 7840 kJ
Protein 9%
Kulhydrat 47%
Fedt 44%