close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Couscous med stegte æbler, valnødder og cremet flødedressing

Couscous med stegte æbler, valnødder og cremet flødedressing

Let møre, stegte æbler får karakter med smag fra brunet smør og knuste koriander. Couscous giver lethed og sammenhæng mellem æbler, valnød, persille og spinat, og er samtidig det mættende element, der forlænger de markante smagsindtryk. En cremet dressing af fløde tyknes med eddike, tilsmages med honning og salt, så der afrundes og skabes sammenhæng i retten.

Ingredienser

  • 400 g grønsagsbouillon
  • 400 g fine couscousgryn evt. fuldkorn
Stegte æbler
  • 20 g finthakket bredbladet persille
  • 100 g finthakket rødløg
  • 3 g groft salt
  • friskkværnet peber
  • 100 g babyspinatblade
  • 50 g grofthakkede valnødder
Cremet flødedressing
  • 150 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 20 g flydende honning
  • 25 g æblecidereddike
  • 3 g salt
  • 10 portioner

Kog grønsagsbouillonen op og overhæld couscousgrynene med den. Lad couscousgrynene trække under låg i ca. 15 min. Rør grynene fra hinanden med en gaffel og lad dem afkøle let.

Stegte æbler

Drys æblerne med koriander og steg dem let møre i smør - ca. 3 min. Lad æblerne køle af.

Bland couscousgryn, æbler, persille, rødløg, salt og peber godt sammen. Vend forsigtig babyspinatbladene i salaten og drys valnøddekerner over.

Cremet flødedressing

Pisk fløde, honning, æblecidereddike og salt sammen til en cremet konsistens.

Anret couscosus-salaten i et stort fad og fordel flødedressingen henover.

Energi 11720 kJ
Protein 9%
Kulhydrat 53%
Fedt 38%