close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Cube-cakes med pastinak og limetopping

Cube-cakes med pastinak og limetopping

Bag denne saftige pastinakkage med forskellige grøntsager for variationens skyld. Bag kagen i en form og skær den i cubes - og spar tid og forme.

Ingredienser

Cube-cakes
  • 100 g æg
  • 75 g rørsukker
  • 25 g smør - smeltet
  • 100 g hvedemel
  • 3 g stødt ingefær
  • 4 g natron
  • 1 g fint salt
  • 100 g revede pastinakker
  • 40 g kokosmel
Bagte boghvedekerner
  • 50 g hel boghvede
Limetopping
  • 20 stk
Cube-cakes

Pisk æg og sukker sammen - til det er lyst og luftigt. Tilsæt det smeltede smør og rør det godt sammen. Vend hvedemel sammen med ingefær, natron og salt og rør det i dejen. Vend til sidst pastinak og kokosmel i dejen. Hæld det i en smurt form (ca. 20 x 30 cm). Bag kagen midt i ovnen. Lad kagen afkøle i formen.

Bagte boghvedekerner

Kom boghvedekerner på en bageplade og bag i ovnen.

Limetopping

Blend flormelis og limefrugt til en jævn konsistens. Vend limefrugtblandingen sammen med flødeost, skyr og limeskal - til en jævn blanding.

Del kagen midt over. Fordel halvdelen af limetopping og ⅓ af boghvedekernerne på bunden. Læg den anden bund ovenpå og fordel resten af limetopping på kagen. Lad kagen hvile tildækket på køl ca. 1 time - eller til dagen efter. Del kagen i ca. 20 stykker (ca. 4 x 4 cm). Drys med resten af boghvedekernerne.

Bagetid for cube-cakes

Ca. 15 min. ved 175° - varmluft.

Bagetid for boghvedekerner

Ca. 10 min. ved 175° - varmluft.

Energi 9120 kJ
Protein 9%
Kulhydrat 50%
Fedt 41%