close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Dadelnutella

Dadelnutella

Her er en snack der lejlighedsvis kan forsøde morgenbordet, mødeserveringen eller eftermiddagens mellemmåltid. Dadelnutella er lavet på basis af dadler, som udover at give den cremede konsistens også søder smørepålægget i kraft af sit høje frugtsukkerindhold. Nødder og avocado giver os gode umættede fedtsyrer og den dybe og fede smag. Dadelnutella er energirigt, så hvis livremmen skal holdes i samme rille bør herligheden ikke serveres hver dag.

Ingredienser

Dagen før
  • 150 g hasselnødder
  • 80 g tørrede dadler
  • 100 g friskpresset appelsinjuice
  • 40 g flydende honning
  • 4,5 g vaniljepulver
  • 195 g avocadoer
  • 60 g kakao
  • 30 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 10 g fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
Tilbehør
  • 1200 g rugbrød
  • 10 portioner

Dagen før: Læg hasselnødderne i blød i rigeligt vand i mindst 4 timer - gerne mere. Sæt dadlerne i blød i appelsinsaften også gerne i flere timer. Kassér iblødsætningsvandet fra hasselnødderne. Kør hasselnødder, dadler og appelsinsaft i en foodprocessor til alt er findelt. Tilsæt de øvrige ingredienser og kør det grundigt sammen. Smag evt. til med mere appelsin og kakao. Opbevares på køl hvor den fint holder sig 8-10 dage – hvis den får lov! Spis cremen på en skive rugbrød eller groft knækbrød. Tip: Mandler, paranødder og valnødder kan bruges i stedet for hasselnødder.

Energi 17770 kJ
Protein 10%
Kulhydrat 60%
Fedt 30%