close-buttoneco google-plusicon-chef-hat icon-facebookicon-freeze icon-global-nav icon-globe icon-info icon-keyhole icon-linkedinicon-package icon-pdf icon-person icon-pinteresticon-place icon-printicon-quote icon-searchicon-temp icon-timeicon-twittericon-weight
Dampede muslinger med basilikum og 2 slags selleri

Dampede muslinger med basilikum og 2 slags selleri

Ingredienser

  • 2 kg vaskede og rensede blåmuslinger
  • 10 g olivenolie
  • 6 g finthakkede hvidløg
  • 20 g letknust citrongræs (ca. 2 stk)
  • 200 g knoldselleri - skåret i mindre tern
  • 20 g finthakket røde chilipebre
  • 20 g fiskesauce
  • 200 g hvidvin eller vand
  • 150 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 10 g grofthakket thai-basilikum
  • 150 g fintsnittet bladselleri
  • 6 g groft salt
  • friskkværnet peber

Sæt muslingerne på køl under et klæde indtil de skal tilsættes i retten. Varm olien i en rummelig gryde (wokken kan også godt bruges). Tilsæt hvidløg, citrongræs, selleritern og chili. Rist det hele i ca. 2 min. Tilsæt fiskesauce og vin og lad det hele koge ind i ca. 2 min. Tilsæt muslingerne, læg låg på gryden og damp muslingerne i 3-4 min. Ryst gryden undervejs, ligesom når man popper popcorn. Chek at alle muslingerne er åbne og fjern citrongræsset. Tilsæt fløde, basilikum, bladselleri, salt og peber. Smag til og server straks, mens muslingerne er dejlig varme. Muslingesuppen kan serveres med groft brød.

Energi 8790 kJ
Protein 39%
Kulhydrat 17%
Fedt 44%